„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Valami fog történni...és aztán nem történt semmi”

8/03/2019 16:46

| Szerző: Klubrádió

Ezzel a jelmondattal vágott bele a szabadúszó színészi létbe Végh Péter, amikor 1998-ban otthagyta az akkori Nemzeti Színházat. A pénteki Ötösben a többi között erről is mesélt Gálvölgyi Jánosnak.

2019. március 08. ötös_20190308_gálvölgyijános
44:01
00:00

Bár 1988, a főiskola elvégzése óta játszik Végh Péter színházban, a legtöbben talán elsősorban a hangját ismerik. 1990-ben Hazai György szinkronrendező hívta castingra a Dallas című sorozathoz. Eredetileg Bobby hangjára kérték volna fel, de végül Cliff Barnes-ként ismerte meg az egész ország a jellegzetes orgánumát.

A színészethez vezető út szinte szó szerint rögös volt Végh Péter számára. 1982-ben még erdészként dolgozott, és titokban kezdett készülni a színészi pályára. Nem akarta, hogy a falu ezt megtudja, és azt mondják, az erdész bohóc akar lenni.

A főiskolára a negyedik próbálkozásra vették fel, ahol Kerényi Imre osztályában végzett, olyan osztálytársakkal, mint Szervét Tibor, Nagy-Kálózy Eszter vagy éppen Spilák Klára. Végh Péter a műsorban mesélt a főiskolai évekről, a Nemzeti Stúdióban töltött időről és természetesen a szinkronmunkáiról is.

Végh Péter egy másik alkalommal, Shakespeare-ről, asztrológiáról, archetípusokról, sérelmekről:

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2019. március 8. 10h
Műsorvezető: Gálvölgyi János

 

 

 

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.