„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

A "klasszikus” színház híve – Faragó András "Topy” az Ötösben

9/01/2022 07:24

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Faragó András "Topy” színművész volt. A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. január 07. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. január 07., péntek 10:05)
81:50
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Látványos változáson ment keresztül Faragó András az elmúlt időben. 7-8 évvel ezelőtt a cukorbetegsége miatt változtatott életmódján, majd kialakított egy olyan diétát, ami egészséges és a neki kedves ételeket, elsősorban különböző húsokat helyezi előtérbe. A színművész elmondta, emellett a kenyeret nem volt nehéz elhagynia. Mindeközben a sütés-főzés az életében fontos szerepet tölt be, csupán ma már a diétájának megfelelő ételeket és süteményeket készít.

Faragó András hozzátette 25 évig volt hosszú haja, pajesza és bajusza, amelytől mostanra megszabadult, és ahogy Gálvölgyi János a műsorban megállapította, visszatértek az évtizedekkel ezelőtti arcvonásai. Szinte azt a külsőt szerezte vissza mostanra, ahogyan az Angyalbőrben című sorozatban nézett ki.

A nagy átalakulás ellenére nem kellett szerepkört váltania Topynak, hiszen ő az úgynevezett „buffó”, aki az operett műfajában a vicces karakter, annak pedig nincsenek a külsőre vonatkozó elvárásai.

A beszélgetésben arról is szó esett, hogy bár gyerekkorában még nem fogalmazódott meg Faragó Andrásban, hogy színész szeretne lenni, nem véletlenül, már az általános iskolában néptáncolt és bábozott. Később elkísérte egy barátját a Békéscsabai Színház stúdiójának felvételijére, ahova a barátja helyett őt vették fel. Elsőre nem került be a Színművészetire, majd amikor indítottak zenés évfolyamot, felvették. A főiskola alatt már az Operettszínházban játszott, majd a diploma megszerzése után Egerbe szerződött, ezt követte Zalaegerszeg, míg végül bezárva a kört, visszatért az Operettszínházhoz. Társulatával bejárták az egész világot. Dubaiban például németül játszották A víg özvegyet, Japánban pedig – a helyi szokásokhoz híven – az előadás után lementek a közönség soraiba, hogy kezet fogjanak a nézőkkel.

Faragó András hozzátette, a zenés mellett folyamatosan játszik prózai szerepeket is több különböző színházban és filmekben is. Valamint nem csak szinkronizál, hanem tanítja is a szinkron szakmát. A műsorban egy rögtönzött „szinkron-játékba” is belevágtak Gálvölgyi Jánossal.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. január 07., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes