„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Gálvölgyi négy vendéggel értékelte az elmúlt évet

1/01/2022 08:34

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Gálvölgyi János az év utolsó napján az Ötös első órájában négy korábbi vendégével értékelte a 2021-es évet, és érdeklődött, hogy jövőre mire készülnek.

2021. december 31. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. december 31., péntek 10:05)
99:35
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Szabó P. Szilveszter színművész mesélt arról, hogy végre ismét színpadon áll, illetve rendez. Hozzátette, furcsa volt számára ismét visszatérni a színházba. Kicsit tartott is tőle. Az év első felében sok nehézség is érte, és rosszul viselte a bezártságot is, ugyanakkor meg is szokta.

Az eltelt hónapokban az asztalosi énje kerekedett felül, és rengeteg kreatív munkát végzett el, amely, terápiás jellegű is volt. Szabó P. Szilveszter úgy fogalmazott, hogy ez egy olyan különleges hangulattal bír, mint egy könyvírás.

A Budapesti Operettszínház musical gálája a Pesti Vármegyeh
 
Szabó P. Szilveszter énekel a Budapesti Operettszínház koncertsorozatán, a Szabad ég alatt - Open Air musical gálán a Pesti Vármegyeházán 2020. augusztus 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

A folytatásban Mátrai Zsuzsa táncdalénekessel beszélgetett Gálvölgyi János. Felelevenítették a régi, fellépésekkel teli szilvesztereket. Az énekesnő elmesélte, hogy volt olyan évzáró éjszakája, amikor 15 haknija is volt, és sajnos nem ritkán az éjfél az autóban érte, mikor egyik helyről a másikra tartott. Mátrai Zsuzsa mesélte, hogy szállodákban, színházakban, éttermekben is énekelt, sokszor pedig egész társasággal vidékre mentek, és ott léptek fel több helyen.

Mátrai Zsuzsa
 
Mátrai Zsuzsa
 

Mátrai Zsuzsa hozzátette, amikor néhány éve véget értek a munkával teli szilveszterek, elkezdte élvezni, hogy otthon kényelmesen a fotelben elhelyezkedik és nézi a szilveszteri műsorokat.

A régi korok szilveszterei mellett az ideiről is beszélgettek. És persze arról, hogyan tartja Mátrai Zsuzsa a kapcsolatot San Franciscóban élő fiával és annak családjával.

Gálvölgyi János következő évértékelő vendége Berki Tamás volt az adásban, akinek a friss Artisjus előadói díjához rögtön gratulált is a műsorvezető. A kitüntetést a kortárs jazz zene terjesztéséért kapta, így a tanári munkáról is szót ejtettek. Berki Tamás 2019-ig tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Elmondta, remek tanítványai voltak, többek között Fábián Juli, Harcsa Veronika és Behumi Dóra, és nagyon szerette a tanítást, de úgy érezte, magától kell abbahagynia, és nem megvárni, amíg megkérik.

Berki Tamás
 
Berki Tamás
 

Az interjúban arról is beszélgettek, hogy a jazz rétegzene, és feltehetően az is marad, mert nem válik olyan szinten populárissá, hogy igazán nagy tömegek érdeklődését felkeltse, az ének azonban egyfajta híd lehet a népszerű és szubkultúra között, tette hozzá Berki Tamás.

A múltidézés ebből a beszélgetésből sem maradt ki. Kiderült, hogy eredetileg polbeat énekes volt Berki Tamás, és később kapott jazz képzést.

 
Koós Réka (kép: Facebook)
 
 

Koós Rékát próba közben értük utol, aki bár néhány hónapja, a pandémia idején több szakmát is kitanult, ingatlanos lett és táskákat kezdett készíteni, ma már ismét visszatért a színpadra. Sőt szilveszteri haknikra is hívták. Elmondta Koós Réka, hogy hosszú kihagyás után van ismét színház, de fáradtnak érzi magát, és arra vágyik, hogy a 2022-es évet pihenéssel kezdhesse. Otthon szeretne tenni-venni, és többi idő tölteni a lányával.

Koós Réka hozzátette, nagy vágya, hogy önálló zenei anyag is készüljön jövőre, amire most kilátás is van.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt (részlet)

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. december 31., péntek 10:05