„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Ezermester művészek – Koós Réka és Szabó P. Szilveszter az Ötösben

3/04/2021 08:15

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Koós Réka énekes-színésszel, valamint Szabó P. Szilveszter musicalszínésszel beszélgetett. Koós Réka ingatlanos szakmáról és táskakészítésről, Szabó P. Szilveszter pedig asztalosmunkákról és regényírásról is beszélt a többi között.

2021. április 02. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. április 02., péntek 10:00)
95:14
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Az adás első felében Koós Rékát arról kérdezte a műsorvezető, hogy énekesnek vagy színésznek érzi-e inkább magát, aki az elsőre voksolt korábban, mondta el, de mostanában, hogy hiányolnia kell a színházat, egyre inkább érzi magát színésznek is.

 
Koós Réka (Facebook)
 

Hozzátette, hogy a musical persze más műfaj, és ennek kapcsán mesélt külföldi éveiről is. Koós Réka elmondta, ahhoz a fajta musicaljátszáshoz, amivel Németországban ismerkedett meg, hozzá kellett szoknia, de meg is tudta unni hamar, hogy minden este ugyanazt vitték színpadra.

A járvány első időszakában még élvezte, hogy otthon lehet a családjával, a hobbijával foglalkozhat, pihenhet, de most már nagyon vágyik vissza a színpadra. Nem unatkozik ugyanakkor. Elmesélte, hogy több vállalkozást is szívesen elindítana. Korábban elvégzett egy ingatlanközvetítő tanfolyamot, amely területen rövid ideig dolgozott, és még most sem mondott le róla teljesen, ezen kívül táskákat horgol, és egy lemez elkészítését tervezgeti.

Koós Réka mesélt arról is Gálvölgyi Jánosnak, hogy nagyon fontos számára a természetes életmód, odafigyel, hogy mit eszik, és családjáról is ezen elvek mentén gondoskodik. Azt tartja, ha valami egészségügyi gond van, először érdemes a természetben keresni rá megoldást, de nagyon fontosnak tartja, hogy ha arra van szükség, akkor a modern orvosláshoz forduljon.

A folytatásban Szabó P. Szilveszterről is kiderült, hogy nem csak a színpadon mozog otthonosan, épp most iratkozott be egy asztalostanfolyamra. Persze nem azért, hogy megtanulja, hanem azért, hogy legyen papírja a tudásáról, hiszen világéletében fúrt-faragott, bútorokat, fészert épít-tervez mostanában is. Egy természetjárás végeredménye is az, hogy hazavisz néhány gallyat, hogy aztán képkeret készüljön belőle.

Ahogy elmondta Szabó P. Szilveszter, ezt a kreativitást otthonról hozta, a székely nagypapája is mindig készített valamit.

A Budapesti Operettszínház musical gálája a Pesti Vármegyeh
 
Szabó P. Szilveszter énekel a Budapesti Operettszínház koncertsorozatán, a Szabad ég alatt - Open Air musical gálán a Pesti Vármegyeházán 2020. augusztus 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

Mindezek mellett a színművész életének fontos része az írás is. Régóta dolgozik a regényén, több novellája olvasható az interneten, valamint a főiskolán is készült már színdarabja.

Szabó P. Szilveszter mesélt hitéről is, amelyet szintén az őseitől hozott magával, és ez meghatározza viszonyát a világhoz, az írásait és a játékát.

Az adás második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, majd Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges, húsvéti recepteket.

Az adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva. Címlapi kép: Koós Réka / Facebook

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. április 02., péntek 10:00