„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Borbás Gabi és Csere László az Ötösben

13/03/2021 09:35

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Csere László és Borbás Gabi színművészeket látta vendégül. Arról meséltek, mivel töltik az idejüket a kényszerszünet alatt.

2021. március 12. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. március 12., péntek 10:00)
91:45
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Csere László elmondta, neki és egész családjának kijutott a vírusból. Ahogy ő fogalmazott, az első perctől abban reménykedtek, hogy édesanyjuk ne kapja el, és semmilyen más okból ne kerüljön kórházba. Sajnos egyiket sem védhették ki. Anyukája combnyaktörést szenvedett, a műtétet követően hazaengedték, pár nap múlva azonban kiderült, hogy covid-fertőzést kapott. Csere László az adásban elmesélte, milyen hosszadalmas procedúra volt, hogy elintézzék, ne kelljen visszamennie az anyukájának a kórházba, és otthon ápolhassák. Azóta jobban van, azonban – ahogy mondta – nem lehet egy majdnem mozgásképtelen embert két méterről ápolni, így törvényszerű volt, hogy ő is elkapja. Ahogy a nővére lánya is. Ma már mindannyian jobban vannak.

A kényszerszabadságról csak annyit mondott, hogy a sok nehézség mellett a pozitív következményekre is igyekszik fókuszálni, és mostanában olyan teendőkre kerít sort, amelyekre nem volt ideje munka mellett.

Csere László hozzátette, persze nem szakított teljesen a szakmával, jár szinkronizálni, és már most tervezik az új bemutatókat az Operettszínházban. Többek között a Hegedűs a háztetőnben láthatjuk majd.

A színművész legfontosabb feladatának most az érzi, hogy a táncos-zenés műfajból utat találjon az elsősorban prózai műfajhoz.

Csere László
 
Csere László
 

A műsor folytatásában Borbás Gabit hívta fel telefonon Gálvölgyi János, akit születésnapján köszöntött. A színésznő nem csak arról mesélt, mostanában mivel telnek a napjai, hanem nosztalgikus múltidézésbe is kezdtek Gálvölgyi Jánossal, akivel osztálytársak voltak a főiskolán. A beszélgetésből kiderült, hogy más osztályokkal ellentétben az ő közösségük kevésbé volt összetartó, nem rendeznek találkozókat, aminek az is lehet, az oka, tette hozzá Borbás Gabi, hogy ők már nem voltak „annyira fiatalok”, amikor felvették őket, és mind a szakmai, mind a magánéletük addig elindult a maga útján.

Borbás Gabi elmondta, majdnem húsz évig játszott a József Attila Színházban, habár eredetileg nem oda akart szerződni, mert más jellegű kihívások érdekelték, és végül a távozásának is ez volt az oka. Ahogy ő fogalmazott, szeretett volna a „jócsaj” szerepkörnél többet is.

A Soproni Színház végre azokat a feladatokat hozta el a számára, amire korábban is vágyott. Ráadásul – tette hozzá – a gyakorlatban is kivitelezhető volt, hogy a fővárosban éljen, és vidéken játsszon, hiszen egészen a főpróbahétig Budapesten dolgoztak az előadásokon. Ez számára azért is volt fontos, mert addigra már megszülettek a gyerekei, és így csak az előadások idejére kellett megkérnie a szüleit, hogy költözzenek hozzá.

Manapság a Centrál Színházban játszik, valamint szinkronizál és forgat, amikor hívják. Korábban tanította is a színészmesterséget, de négy éve abbahagyta.

Borbás Gabi elmondta, habár több a szabadideje, mint korábban, most is igyekszik aktívan élni. Jobbára telefonon tartja a kapcsolatot a barátaival, sokat sétál és főz. A lányától karácsonyra kapott egy üres könyvet, hogy vezessen naplót, azóta ez is az elfoglaltságai között van.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2021. március 12. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes