„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Végre mozivásznon – Hámori Ildikó az Ötösben

19/03/2022 08:05

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége az első órában Hámori Ildikó színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. március 18. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. március 18., péntek 10:05)
87:41
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Hámori Ildikó többek között arról is beszélt az adásban, hogy gyerekként sokat betegeskedett, 4 éves korától közel három évig szanatóriumban volt, és bármilyen furán hangzik, ez vezette őt a színészi pályára. Elmondása szerint a környezete reakciójával akart szemben menni, és megmutatni, hogy ő nem egy gyenge kislány, hogy „ő is van”.

Hamar megmutathatta a tehetségét. Már az iskolában kiderült, hogy van érzéke a szavaláshoz, majd a Timur és csapata című filmben debütált. A Fazekas Gimnáziumba járt, ahol nem támogatták, hogy az iskola mellett filmekben vagy színházban játsszon, ezért újra csak megmaradt a szavalásnál.

Hámori Ildikót pályája során a filmkészítés valahogy elkerülte, derült ki a beszélgetésből. Színpadon folyamatosan játszott, ahogy most is, és tévésorozatokban is láthatta az egész ország, de a nagyvászonra egészen az utóbbi évekig várt. Most azonban egyből két nagyjátékfilmben is játszott. A Pilátusban nyújtott alakításáért itthon és külföldön is több fesztiválon díjazták, nemrég pedig Az unoka című alkotásban láthattuk.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022. március 18. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes