„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Nem tűri az igazságtalanságot – Medveczky Ilona az Ötösben

9/04/2022 16:04

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Medveczky Ilona táncművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. április 08. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. április 08., péntek 10:05)
86:42
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Habár Medveczky Ilona az interjú előtt elmondta, nem szívesen beszél, mert úgy tartja, a táncos táncoljon – talán épp a Gálvölgyi Jánossal való több évtizedes barátsága okán – személyes életéről is sokat mesélt.

A beszélgetésből kiderült, ugyan egy fel nem kutatott arisztokrata családi háttérrel bír, Medveczky Ilona Kőbányán gyerekeskedett, és még ma is úgy fogalmaz, hogy néha "kitör belőle Kőbánya". Ez olyankor fordulhat elő, mondta el az adásban, amikor igazságtalansággal találkozik. Ezt nagyon rosszul viseli. Több helyről, több munkától ezért is búcsúzott a pályája során.

Az adásban szó esett a Pécsi Balettben töltött időről, és természetesen a revü világáról is, amely általa honosodott meg hazánkban. Medveczky Ilona elmesélte, nem csupán a külsőségekben mutatkozik meg, hogy a két táncstílus eltér egymástól. Sokkal inkább a technika jelenti a különbséget.

Az interjúban továbbá elmesélte a táncművész azt is, hogyan kapott lehetőséget a rendszerváltás előtti időkben, hogy külföldön dolgozzon. Sokáig nem beszélt erről, de az Ötösben ezt a különleges történetet is megosztotta a hallgatókkal.

A mindig kifogástalan megjelenésű művész a Klubrádióba is elegánsan érkezett, amire ki is tértek Gálvölgyi Jánossal az interjúban. Medveczky Ilona elmondta, ő is kertészkedik otthon, és nem mindig így néz ki, de ha megy valahová, akkor a megjelenésével megtiszteli azt, akivel találkozik, a helyszínt, ahova megy, és nem utolsó sorban maga miatt is ad erre, mert tudja, hogy ezzel kapcsolatban kötelezettségei vannak.

 
Gálvölgyi János és Medveczky Ilona
Fotó: Klubrádió/Timár Ágnes
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022.04.08., péntek 10:05