„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Gerendás Péter és Zacher Gábor az Ötösben

7/04/2022 14:52

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Az első órában Gálvölgyi János vendége Gerendás Péter zenész, majd Zacher Gábor toxikológus volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. április 01. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. április 01., péntek 10:05)
88:39
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Gerendás Péter Holdvilág című albumát a születésnapján adja elő közönség előtt április 13-án. A műsorban Gerendás Péter elmondta, a koncerten több gyereke is közreműködik. Hanna nevű lánya is vele szokott tartani, ha koncertet ad, de kivételesen nem lesz a részese, ugyanis énekes-zongoristaként egy karib-tengeri hajóúton van. Gerendás Péter maga is kipróbálta régebben a hajón zenélést, mondta el az adásban. Kitért arra, hogy mennyiben más eleve az úgynevezett vendéglátós zenélés, amit ő többek között Norvégiában próbálhatott ki. Elmondta, az ilyen fellépéseken lényegében csak slágereket lehet játszani, ehhez naponta nagyjából öt dalt kellett megtanulnia.

Természetesen sokat mesélt Gerendás Péter családjáról is a műsorban. Kilenc gyerekéből többen zenészek, az egyik lánya fotós, és ketten fodrászok.

 
Gálvölgyi János és Gerendás Péter
Fotó: Klubrádió/Timár Ágnes
 

A műsor folytatásában Zacher Gábor toxikológussal beszélgetett Gálvölgyi János telefonon. Az interjú elején tisztázták, hogy szerencsés a helyzet, mert jó alanya az ilyen beszélgetéseknek Zacher Gábor, aki ezt korábban maga nyilatkozta. Hozzátette, hogy ebben soha nem volt semmilyen tudatos „építkezés”, a rutin alakította így, egyre többen keresték meg, egyre több médiumnak nyilatkozott, és az sem mellékes, mondta el, hogy különböző közönség előtt is előad az egyetemen, így tudja, mikor, hogyan kell foglamazni.

Kitért a toxikológus arra is, hogy persze nem mindegy, hogy miről beszél a megszólaló. Őt például rendkívül zavarja, hogy mostanában covid témában egyre többen szólalnak meg, és nem mellékesen sokszor valótlanságokat állítanak. Zacher Gábor hozzátette, a járvány alatt jött rá arra is, hogy nem szabad jósolni, így ő sem bocsátkozik ilyesmibe. Ugyanakkor, hangsúlyozta, kellenek az információk, hiszen az elmúlt két év állandó bizonytalansága nagyon rossz hatással van az emberek mentális állapotára, ezt az öngyilkossággal, és depresszióval kapcsolatos számok növekedése is mutatja.

Ahogyan a jelenlegi háborús helyzet negatív érzelmi következményei is pontosan láthatók, a gazdasági és általános egészségügyi mellett.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022.04.01., péntek 10:05