„Köszönjük,
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Figyeljenek rám!" – Szabó Zoltán az Ötösben

22/10/2022 16:36

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Szabó Zoltán színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. október 21. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. október 21., péntek 10:05)
89:37
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Szabó Zoltánnak először a nevét kellett tisztázniuk a műsorban, hiszen azonos nevű kollégájával könnyen összetéveszthetik. Egyelőre.

Ezt humorral kezeli a színművész, ahogy sok mindent. Ez a készség fontos számára az íráshoz. Ugyanis darabok szerzőjeként, és társszerzőjeként is ismeri már a közönség. A karantén idején született az Irtás című előadása, de kisfilmet is írt már.

A műsorból kiderült, Szabó Zoltán Ajkán született, és már egészen kisgyermek korától érdeklődött a színház iránt. Aztán elkezdte tanulni is a szakmát, onnantól nem érdekelte a matek házi, habár előtte sem nagyon – tette hozzá.

Zenélni is hamar elkezdett, miután szerelembe esett a Mindhalálig Beatles című előadással.

A Színművészeti Egyetemre elsőre nem vették fel, ezután Kaposvárra jelentkezett, ahová második próbálkozásra vették fel, és ahol Keszég László, Balikó Tamás és Znamenák István is tanították.

Szabó Zoltán akkor érzi jól magát, mondta el a műsorban Gálvölgyi János kérdésére, ha egy előadás létrejötte közben kíváncsiak a véleményére, és figyelnek rá. Azt szereti, ha közösen jutnak eredményre.

Először Bodó Viktor társulatához, a Szputnyikhoz került, majd Pintér Bélával kezdett együtt dolgozni. Habár ezek független, amolyan réteg művészetet képviselnek, Szabó Zoltánt nagyon érdekli az úgynevezett hagyományos színház is. Elmondta, a kettő közötti különbség nem csak az előadásokra vonatkozik, hanem a munkamódszerre is.

Az első kétszáz évem című előadást már Bánki Gergellyel készítette, és bar jól sikerült a darab, nem talált állandó játszóhelyet magának, ide-oda utazgatott, majd a pandémia miatt lekerült műsorról.

Szabó Zoltán elmondta, hogy az ehhez hasonló szerelem projektjeire most nincs annyi ideje, mert folyamatosan játszik. De ezt természetesen nem bánja.

 
Gálvölgyi János és Szabó Zoltán
Fotó: Klubrádió
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022.10.21., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes