„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Színész, rendező, asztalos – Valcz Péter az Ötösben

11/09/2022 00:31

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Valcz Péter színész-rendező volt, a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. szeptember 09. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. szeptember 09., péntek 10:05)
89:57
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Aki rendszeres hallgatója a Tükörfordítás, illetve a Belső közlés című műsorainknak, az gyakran hallhatja Valcz Pétert irodalmi műveket felolvasni. Az Ötösben most végre magáról mesélt. Apját Vallai Péterként ismerték a nézők, habár Valcznak született, így fia "csupán" nem hagyta el az eredeti családnevet.

Eredetileg a matek volt az ifjabb Valcz Péter kedvenc tárgya az iskolában. Elmondta a műsorban, hogy még mostanában is néha megoldja a matek érettségi feladványokat. A sakk az egyik kedves hobbija, és bár apja is ezzel ütötte el egykor a szabadidejét, ő mégsem tőle tanulta. Vallai Péter ugyanis mindig hagyta nyerni, mert nem akarta elszomorítani a fiát.

A színház varázsa azonban Valcz Pétert nem elsősorban az apja hatására érintette meg, inkább az akkori baráti társaságával sodródott a drámaszakos középiskola felé.

 
Gálvölgyi János és Valcz Péter
Fotó: Klubrádió
 

Őt es nővérét inkább édesanyja nevelte, apukáját jobbára csak hazavárta. Úgy fogalmazott, olyan hősi kép élt benne róla, mint a Bambiban, hogy egyszer majd meglátja a herceget.

Valcz Péter az elméleti tanulmányok után szakmai tapasztalatot többek között Kaposváron és Párizsban szerzett. A karrierje kezdeten a KOMA Társulat alapító tagja volt.

Mostanában inkább rendez, mint játszik, de ahogy a műsorban elmondta, nagyon vágyik újra a színpadra.

A munkájára kapott állami támogatást nagy vívódások után fogadta el, de úgy döntött, amíg nem szólnak bele, hogy mit és hogy csináljon, addig nem ellenkezik az anyagi segítség ellen.

Valcz Péter az utóbbi időben válogatott a különböző pályázatok, tanfolyamok között, míg végül asztalosnak tanult. Már el is kezdte munkatársaival a bútorkészítést.

Mostanra a tanítást is kipróbálhatta, de úgy érzi, idősebb korában, több tapasztalattal érdemes tanítani.

Az adásban jelentette be, hogy épp most tudták meg feleségével, a szintén színész Horváth Juliannával, hogy 2023 januárjának végén érkezik első gyermekük.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022.09.09., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes