„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Gesztusra választ hangot – Dezsőffy Rajz Katalin szinkronrendező az Ötösben

4/06/2022 08:54

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Dezsőffy Rajz Katalin, szinkronrendező volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. június 03. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. június 03., péntek 10:05)
95:11
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A beszélgetés során több közös pontot talált életében a vendég és a műsorvezető. Például mindketten a Madách Gimnáziumban végeztek, amely, mint az interjúból kiderült, Dezsőffy Rajz Katalint elindította a szinkronrendezés felé. Eleinte színész akart lenni, majd amikor a kezdeti lelkesedés elmúlt, új utat keresve talált rá a rendezésre. Mezei Éva segítette az útján.

Dezsőffy Rajz Katalin elmondta, valóban sokat változott a szinkronszakma, de nem magasztalta fel a régi időket, amikor szerinte ugyanúgy készültek rossz szinkronok, mint ma kiválóak. Ahogy megvédte a szinkronszínész szakmát is.

 
Gávölgyi János és Dezsőffy Rajz Katalin (kép: Klubrádió)
 
 

Elmondta, hogy amikor megbízást kap egy új film magyar változatának az elkészítésére, már első nézésre tudja, hogy kinek ajánlja majd fel a szinkronmunkát. Hozzátette, vannak kollégái, akik külső hasonlóság, mások hangszín alapján osztanak szerepet, ő a gesztusokban látja meg a leendő magyar hangot.

Dezsőffy Rajz Katalin szerint ma óriási a dömping, több film, illetve sorozat érkezik, amelyeket rövidebb idő alatt kell elkészíteni, és ő már ehhez a tempóhoz igazodott.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Klubrádió

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022. június 3., péntek 10:05