„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Állandó felvételi" – Csiby Gergely az Ötösben

30/07/2022 11:08

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Csiby Gergely színész-rendező, bábművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. július 29. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. július 29., péntek 10:05)
90:40
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Amikor Csiby Gergely jelentkezett a Színművészeti Egyetemre, épp bábos szak indult, valamint Máté Gábor indított színészosztályt. Mivel Gergő „tartott” a színművésztől, a bábszakra jelentkezett.

Utólag már tudja, milyen sokat kapott a bábszaktól. Többek között azt, hogy átlásson egy egész előadást, illetve hogy megtanulta, miként készül egy maszk, egy báb.

Gergő már az egyetem előtt folytatott színművészeti tanulmányokat, többek között New Yorkban. Egy hosszú felvételi procedúra után került be az amerikai iskolába, ahol két hónapig tanult. Nemcsak szakmailag fejlődött, hanem általános élettapasztalatot is szerzett, mondta el a műsorban, hiszen 18 éves fejjel belecsöppent a nagyvilágba. Valamint rengeteg olyan tudást is kapott a képzéstől, amelyeket szinte csak évekkel később, fokozatosan dolgozott fel és kamatoztatott, tette hozzá.

Közben felvették a budapesti intézménybe is, de minden korábbi tanulmánya ellenére az első évben majdnem eltanácsoltak. Akkor köszöntött be az utcazenélés az életébe. Olaszországba utaztak az egyetemi társaival, és kalapjukkal az aszfalton adták elő a jól ismert slágereket. Valójában a zenének köszönhetően ingyen nyaraltak, ahogy ő mondta, ezért döntöttek úgy a csapattal, hogy ettől fogva minden évben elutaznak. A műsorra is éppen aktuális olaszországi útjáról érkezett.

Gálvölgyi János és Csiby Gergely
 
Gálvölgyi János és Csiby Gergely
Klubrádió
 

Csiby Gergely elmondta, a színészi munkái a járvány óta lassabban indultak be. Nagy szerencséjének tartja, hogy nemrég a rendezést is kipróbálhatta.

Most azonban még több színészi tapasztalatra vágyik, hogy abból építkezzen. Úgy érzi, minden nap teljesítenie kell, mert ez a szakma napi szinten egy állandó felvételi, ahogy ő fogalmazott.

2017-ben a Vígszínházhoz szerződött, ahol többek között A dzsungel könyvében és a Lóvátett lovagokban játszott fontos szerepeket, de ez a sikerszéria megtorpanni látszott, mert az akkori vezetés nem gondolkodott benne, mondta el a színművész. Akkor a távozás mellett döntött, mert tovább akart fejlődni. Azóta szabadúszóként több különböző színházi produkcióban vannak állandó elfoglaltságai.

Címlapi fotó: Ostorházi Bernadett

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2022. július 29. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes