„Klubrádió
Klubdélelőtt

Búcsú a báboktól - 60 év után – Klubdélelőtt ajánló

6/03/2020 17:37

| Szerző: Klubrádió

Sajnos alig van olyan Klubdélelőtt, amiben ne vennénk búcsút valakitől, a héten Székely Évát, Zana Józsefet és Szentandrássy Istvánt búcsúztatjuk, de sok-sok érdekes vendég is itt lesz velünk szombaton délelőtt.

2020. március 07. Klubdélelőtt (2020. március 07., szombat 09:00)
152:44
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Fekete hét van mögöttünk, három jeles, nagyszerű embertől, művésztől búcsúzunk: Székely Évától, a Nemzet Sportolójától, olimpiai bajnok úszónőtől; Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművésztől és Zana József színésztől.

9.30 Dr. Tamási Béla bőrgyógyásszal, akinek fontos szakterülete a nemi gyógyászat. Vírusokról, - korona, HPV, HIV - és egy nemzetközi kutatásról, vizsgálatról beszélgetünk.

10.00 A most 84 éves Gyurkó Henrik, Heni bácsi bábművész 60 év után szögre akasztotta bábjait, elbúcsúzott második, de lehet, hogy inkább első otthonától, a Bábszínháztól.

10.30 Fátyol Kamilla színésznő nőnapra női sorsokat idéz fel, történeteket mond el, de szó lesz identitáskeresésről, nemi szerepekről, az alkalmazkodás kényszeréről, generációs konfliktusokról, a társadalmi elvárásoknak való megfelelésről.

Fátyol Kamilla
 
Fátyol Kamilla
 
A kép forrása: Facebook
Fotó: Kleb Attila
 

11.00 Grunwalsky Ferenc Kossuth-díjas filmrendező és operatőr édesapja pap volt, protestáns lelkész, így ő gyermekkora jó részét templomban töltötte. Vajon hogy került a film közelébe, és vajon mi lesz a sorsa annak a megszámlálhatatlan forgatókönyvnek, ami évek óta a fiókjában lapul és filmre kívánkozik?

11.30 Éles Béla színész, rendező, színházigazgató, az örök szakmai túlélő nemsokára betölti a nyolcvanadik évét. A mai napig dolgozik, nem is keveset, jól van, így együtt ünneplünk most, koccintunk az egészségére.

Éless Béla
 
Éless Béla
 
A kép forrása: Wikipedia
Fotó: Szilágyi Lenke
 
Klubdélelőtt
2020. március 7. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa