„Klubrádió
Klubdélelőtt

Klubdélelőtt – Fekete év van mögöttünk

1/11/2019 16:01

| Szerző: Klubrádió

Fekete év van mögöttünk,  jeles és pótolhatatlan személyiségek hagytak itt minket. Majdnem minden szombatra jutott, akitől búcsúznunk kellett.

2019. november 02. Klubdélelőtt (2019. november 02., szombat 09:00)
155:58
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

Csűrös Karola
színésznő férjét, legjobb barátját, rendezőjét, Horváth Ádámot veszítette el nemrégiben. Erről a begyógyíthatatlan sebről beszélt a Klubdélelőtt műsorában.

 
Braun Róbert (wikipedia)
 
 

Antonia Burrows londoni egyetemi évei után, fiatalon, 1988-ban költözött Magyarországra, majd 12 évig tanított az ELTE-n, feminizmusról és társadalmi nemekről (gender studies). Akkor ez hatalmas újdonságnak számított. Most egy lakásban egy magánkönyvtárat hozott létre.  

Braun Róbert a filozófiai tudományok kandidátusa, volt miniszterelnöki tanácsadó, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalást, felelős marketinget és tisztességes politikai kommunikációt kutatott és tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen. Most megszüntette 1994 óta tartó egyetemi oktatói jogviszonyát.

 
Vicsek Tamás fizikus (elte.hu)
 
 

Remény a daganatos betegeknek: olyan férfit operáltak egy új eljárással, akin nem lehetett segíteni sem kezeléssel, sem pedig a hagyományos műtéti módszerrel. Az úgynevezett radioembolizációs daganatterápiát a Semmelweis Egyetemen végezték. Vendégünk volt Bánsághi Zoltán, a Radiológiai Klinika igazgatóhelyettese.

Vicsek Tamás akadémikus, az ELTE TTK professzor emeritusa Lars Onsager-díjban részesült a kiemelkedő elméleti statisztikai-fizikai kutatásai miatt. A professzor a Google Scholar adatai szerint a kollektív viselkedést kutató tudósok közül a világon a legtöbbet hivatkozott kutató.

Hegedűs Péter ausztrál-magyar filmrendező Lili című alkotása a legjobb dokumentumfilm kategóriában kapott jelölést a Sydney Filmfesztiválon. A film egy 1956 után Ausztráliába menekült, jelenleg 84 éves hölgy, Lili történetét mutatja be.

Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (Címlapi kép: Pixabay)

Klubdélelőtt
2019. november 02., szombat 09:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa