„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Horváth Ádámra és Ungvári Tamásra emlékeztünk

1/11/2019 12:55

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben mindenszentek alkalmából Gálvölgyi János két olyan interjúját ismételtük meg, amelyeket korábban olyan vendégeivel készített, akik sajnos már nincsenek közöttünk. 10 órától a 2010-ben Horváth Ádámmal folytatott beszélgetését hallhatták, 11 órától Ungvári Tamásra emlékeztünk egy 2009-ben vele készült interjúval.

2019. november 01. Ötös 191101
78:49
00:00

Horváth Ádámmal elsősorban a mára kultikussá vált Szomszédokról beszélgettek, felfejtették, hogy mi a különbség az egyes tévésorozat-típusok között, és természetesen ezen keresztül mesélt arról a rendező, hogy ő maga hogyan került a tévézés közelébe. Szó volt arról, hogy milyennek tartana egy ideális köztévét, milyen arányban szerepeltetné a kultúrát és a politikát. Valamint irodalmi örökségéről, Molnár Ferenc műveiről és azok lehetséges sorsáról is beszélt.

Ungvári Tamással elsősorban a műfordításról beszélgetett Gálvölgyi János a műsor második órájában. Tisztázták, hogy a színpadi fordító mennyiben lát el más munkát, mint aki könyveket magyarít. Ungvári Tamás mesélt arról, hogy legendás előadások jogdíjaihoz hogy volt szerencséje hozzájutni, valamint az amerikai egyetemi kurzusairól is kérdezte a műsorvezető.

Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2019. november 1., péntek 10.00