„Klubrádió
Klubdélelőtt

„Az életet adja, adja, egyszerre csak abbahagyja.”

10/01/2020 19:55

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Szabó Lőrinc idézetét választottuk az aktuális Klubdélelőtt mottójának, mert két színésztől is búcsúzunk az adásban.

2020. január 11. Klubdélelőtt (2020. január 11., szombat 09:00)
156:45
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Szomorú hét van mögöttünk, két művésztől is búcsúzunk. Gesztesi Károly színész 56 évesen, Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas művész, az Operettszínház örökös tagja 81 évesen, tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket.

9.00 Gesztesi Károly hosszú időre eltűnt a színház világából, az elmúl másfél évben azonban újult erővel és hittel tért vissza. 250 előadást tudhatott maga mögött, kicsit el is fáradt, azt tervezte, három hétre visszavonul, pihen egy kicsit. A sors, vagy amiben hitt, Isten, más utat jelölt ki számára. Vezetés közben rosszul lett, megállt a szíve, a mentősök ötven percig élesztették, de nem tudtak segíteni rajta.

9.30 „Apai ágon számos generációra visszamenőleg mindenki zenét tanult, és többségéből zenész lett. Így jártam én is." Herboly Domonkos egy interjúban mondta ezt, akkor persze arra még nem számított, hogy egyszer majd ő lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főigazgatója.

Herboly Domonkos
 
Herboly Domonkos
 

10.00 Keleti Ágnes a legidősebb élő olimpiai bajnok, a napokban töltötte be a 99. évét. Ars poeticája: „A jövőbe nézek, nem visszafelé, hiszen az már elmúlt. Mert amíg élek, remélek."

Keleti Ágnes 1960-ban és 2019-ben
 
Keleti Ágnes 1960-ban és 2019-ben; 
A képek forrása: Wikipedia
 

10.30 Segíts megmenteni a férjem életét” - videón kért segítséget egy asszony a ritka nyirokrákbetegséggel küzdő férjének. A magyarországi gyógyítási lehetőségek elfogytak, így külföldön tudnak csak segíteni a négygyermekes édesapán. Vendégünk volt Vörös Zoltán villamosmérnök.

11.00 Felföldi Anikónak nyolcvanon túl is sok feladat jutott az Operettben. Amikor azt kérdezték tőle, hogy bírja, nevetve válaszolta: „imádom, ez tart életben". Legutóbbi nagy szerepe a Csárdáskirálynőben volt, állva tapsolta a közönség. Nyolcvanegy évesen ment el, a kora nem látszott rajta, jól is volt. Mindenkit váratlanul ért a halála.

11.30 Kollár István rendező, operatőr öt éven át, három országban forgatott filmet, 100 interjút készített az Alzheimer-korról. Nem sokkal később az édesanyját is megtámadta a betegség.

Klubdélelőtt
2020. január 11. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa