„Klubrádió
Klubdélelőtt

"Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, Ilyenkor decemberben"

20/12/2019 19:33

| Szerző: Klubrádió

2019. december 21-én, a  téli napforduló napján, a legrövidebb nappalon is jelentkezik a Klubdélelőtt, természetesen ünnepi hangulatban.

2019. december 21. Klubdélelőtt (2019. december 21., szombat 09:00)
153:34
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

(Juhász Gyula)

Vendégeink:

9.00 Rédei Éva, egy megszállott könyves, egy apró könyvesbolt, a Láng Téka tulajdonosa, az írók - és a Klubrádió - jó barátja.

Dedikálásra váró emberek a Láng Téka előtt (2018)
 
Dedikálásra váró emberek a Láng Téka előtt (2018)
 

9.30 Péterfy Gergely: „Van élet a szerelmen túl? Felülemelkedhetünk  a vágyainkon és ösztöneinken? Képesek vagyunk ellenszegülni a történelemnek? Nos, erről is szól A golyó, amely megölte Puskint című regény.

10.00 Ungváry Krisztián: Hősök? A budapesti csata német katonai elitje című könyvében azokat a német katonákat veszi sorra, akik vezető beosztásban vettek részt a fővárosi harcokban.

Hősök? - Ungváry Krisztián
 
Hősök? - Ungváry Krisztián könyve
 

 

10.30 Dés László: Mi vagyunk a Grund! - egy emlékezetes koncert az Arénában. „Legyen szabad a Grund. Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely, vagy egyszer belehalunk... Mért félnénk, mért élnénk, ha nem egy álomért....”

11.00 Darvasi László: „Magyarországon egyáltalán nem volt magától értetődő formája a létezésnek, hogy valaki sellőnek legyen, ez szemben állt mindazzal, ami hihető, elgondolkodtató, illetve kitalálható."

11.30 Nyáry Krisztián évek óta gyűjti a magyar kultúrtörténet  legszebb, legérdekesebb, vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit. Csak néhány közülük: Szabó Magda, Liszt Ferenc, Kosztolányi, Babits, József Attila...

11.45 Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész, helytörténeti írások szerzője most kiteregeti a szennyest. A helyszín a Gellért-hegy, akikről szólnak a történetek a szomszédok, Hubay Jenő hegedűművész, Micskey Kálmán ezredes hadbíró, Pap András cipészmester, és még sokan mások. Micsoda népek!

Tökéletes program a hétvégi ünnepi készülődés alatt.

Klubdélelőtt
2019. december 21. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa
a szerkesztő munkatársa: Hajmási Zsuzsa