„Klubrádió
Klubdélelőtt

"Védekezésre legjobb eszköz a humor"

3/01/2020 19:51

| Szerző: Klubrádió

A Klubdélelőtt tartalmából: Főállásban trolivezető, de mellette kerekesszékes embereknek segít. „A karikaturisták között kakukktojásnak érzem magam." Nem multihoz ment dolgozni 80 milliós éves fizetésért.

2020. január 04. Klubdélelőtt (2020. január 04., szombat 09:00)
158:31
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

9.00 Néhány hónappal ezelőtt egy ismert újságíró a Facebook-oldalán nyilvánosan gyónta meg, hogy fiatal tanárként két diákja ellen is szexuális visszaélést követett el. Nem sokkal később az egyik volt tanítvány a nyilvánosság elé állt. Kónya Klára független színházi író és rendező a Ráolvasás című készülő darabjában dolgozta fel saját történtét, amelynek főszereplője: Kőszegi Judit.

Részlet a Ráolvasásból
 
Részlet a Ráolvasásból
 

9.30 Brandt Viktor főállásban trolivezető, de mellette három éve kerekesszékes embereknek segít. Pénzt gyűjt különféle számukra nélkülözhetetlen eszközökre, és saját kisbuszával ingyen szállítja őket. Vajon miért teszi mindezt?

Brandt Viktor
 
Brandt Viktor
 

10.00 Szerényi Gábor karikaturista néhány gondolata: „A karikaturisták között kakukktojásnak érzem magam, inkább egyfajta szatirikus életszemlélet jellemzi a rajzaimat. Miközben mindig is szerettem volna olyan műveket létrehozni, amelyek meghatóak, drámaiak, sőt festőiek és nagyszabásúak... Talán furcsán hangzik, de nagyon kedvelem a pátoszt. Szeretek meghatódni, egy belső hang ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ezt az érzést rejtegetni kell, mert általa sebezhetővé, kiszolgáltatottá válok. A védekezésre pedig a legjobb eszköz a humor.”

Az év karikatúrája (2015) Szerényi Gábortól
 
Az év karikatúrája (2015) Szerényi Gábortól
 

10.30 Czernecki Péter vezérigazgató korábban éveken át dolgozott pénzügyi befektetőkkel, majd a világ egyik legjobb üzleti iskolájának tartott Chicagói Egyetemről kitűnő diplomával a kezében nem multihoz ment dolgozni 80 milliós éves fizetésért, hanem hazajött, és itthon próbált szerencsét. Újragondolta a cégek informatikáját és létrehozott egy olyan komplex üzleti szoftvert, amely bármilyen probléma megoldására használható.

Czernecki Péter
 
Czernecki Péter
 

11.00 Balló Lászlóról leírni, elmondani szinte lehetetlen, hogy valójában ki is ő. Csak címszavakban: aktív eszperantista, író, költő, karikaturista, iparművész, kutatási területe elsősorban a 18. század bútor- és óratörténete, Szombathelyen aktív részese volt egy műtárgymentő programnak, feldolgozta a fertődi volt Esterházy-kastély bővítésének történetét...

Balló László
 
Balló László
 

11.30 Életének 96. évében elhunyt Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zenepedagógus, zenetudós, zeneszerző, énektanár, karnagy, a Nemzet Művésze. Elkötelezett Kodály-tanítvány volt, a magyar szolfézs-módszertan világhírű képviselője. Zene alkotásai mellett, amelyek körébe oratóriumok, zenekari és kamaraművek, kórusok és ifjúsági darabok tartoznak, pedagógiai munkássága is figyelemre méltó. Hat évvel ezelőtt, a kilencvenedik születésnapján volt a Klubdélelőtt vendége, ezt a beszélgetést ismételtük meg.

Szőnyi Erzsébet
 
Szőnyi Erzsébet
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Klubdélelőtt
2020.01.04. szombat 09:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa