„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Mindig megvolt benne a bohóc” – Götz Anna az Ötösben

17/09/2022 10:54

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Götz Anna színművész, a Vidám Színpad művészeti vezetője volt, a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. szeptember 16. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. szeptember 16., péntek 10:05)
85:53
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Götz Anna a műsorban elmondta, nem politizál, de ettől még szembesül azzal, ami körülvesz minket. Hiszen miközben az állami fenntartású, nagyköltségvetésű színházak is nehezen élnek meg, ő egy magánszínházat, a Vidám Színpadot működteti. Amikor ezt a munkát még Böröndi Tamás elindította, nem sejtették, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerülnek majd.

Götz Anna mesélt arról, hogy egykor színészként a régi Nemzeti Színház társulatához tartozott, amely hasonlóan meghatározó, vagy még erősebb iskola volt számára, mint a Színművészeti Főiskola.

Kipróbálta később a színházi létben a szabadúszást, miközben sokat forgatott.

Gálvölgyi János és Götz Anna Fotó: Klubrádió/Tímár Ágnes
 

Gálvölgyi János kérdésére, hogy miként került közel a komédia műfajához, Götz Anna elmondta, habár több drámai szerepe is volt, úgy érzi, mindig megvolt benne a bohóc.

A műsorból kiderült, hogy intézményvezetőként fontosnak tartja, hogy a színház folyton megújuljon. Ez a kezdeményezés Böröndi Tamáshoz kötődik, tette hozzá. Ennek része az is, hogy fiatal művészeket vontak be a munkába. Tasnádi Csaba és Horgas Ádám rendezőként csatlakozott a Vidám Színpad csapatához, és az általuk dirigált előadások, mint például a 39 lépcsőfok, már egy új irányt szab a színháznak, mondta el Götz Anna.

Kiemelte, ez az újítás a színház működésének az alapja, hiszen sokáig rossz vagy téves képzet társult a Vidám Színpad nevéhez a nézőkben.

Götz Anna elmondta, hogy Böröndi Tamás elvesztése súlyos teher a számára, de ma már egyre inkább tud építkezni ebből a tapasztalatból, hiszen egykor a párja kezdte el a színház átalakítását, fejlesztését – ő is férje miatt csatlakozott a társulathoz –, ebből merít most erőt, és viszi tovább a színházat.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. szeptember 16., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes