„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Nem vagyok helyezkedős” – Sáfár Anikó az Ötösben

15/10/2022 08:31

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Sáfár Anikó színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. október 14. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. október 14., péntek 10:05)
90:55
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Sáfár Anikó családja bőrkikészítéssel foglalkozott, és bár az édesapja fellépett műkedvelő előadásokon, nem voltak művészek a felmenői között. Ő azonban mindig színésznő akart lenni. Már 2 évesen a piacon énekelt operettet a kofáknak.

Imádta a filmeket, az operetteket, és 4 éves korától balettozott. Már a főiskola előtt tanult színészetet, és több magyar és külföldi filmben adtak neki szerepet.

Sáfár Anikó mindig véletlenül csöppent bele a forgatásokba, soha nem volt helyezkedős, vagy törtető, ahogy ő fogalmazott a műsorban.

Filmes tapasztalatai után jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, amely csalódást okozott neki, hiszen a szakmai múltjával mindig többet vártak el tőle. Folyton azt érezte, hogy duplán kell teljesítenie.

Gálvölgyi Jánossal osztálytársak voltak, és kiemelkedtek a kezdők közül, aminek érezték a súlyát.

A diploma megszerzése után Sáfár Anikó a Thália Színházhoz került, ahol mostohán bántak vele. Idegösszeroppanással kórházba került. Majd vissza is hallotta, hogy a kollégák fúrják, így a kórházból egyenesen Kazimir Károlyhoz vezetett az útja, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. A vitájuk után mégis maradt a színháznál, és ahogy az akkori igazgató jósolta, csak beugrásokat kapott a szerződéséből hátralévő évben.

Ezt követően inkább a filmes munkáira koncentrált. Főleg mivel a színház korábban alig adta ki forgatásokra. Amikor elege lett tarthatatlan helyzetéből, és budapesti színházban nem akart elhelyezkedni, Kecskemétre szerződött.

A műsorvezetővel a főiskola óta jó barátok, és sokat dolgoztak együtt korábban, többek között a Gálvölgyi Showban.

Sáfár Anikó sokat utazott és utazik most is előadásokkal az országban. Azonban jellemzően beugrónak hívják. Ahogy ő fogalmazott, ez is a megalázás egyik formája. Hogy nem főszerepet kap, hanem valaki helyett játszik.

Az interjúban kitértek arra is, hogy a színésznő 1988-ban lett a nemrég elhunyt Berecz János felesége. A kézfogót sokan kétkedve fogadták, habár a házasságuk érzelemből és nem érdekből született. Berecz Jánost betegsége kezdetétől élete végéig ápolta.

Ahogy Sáfár Anikó az interjúban fogalmazott, habár mostanában nem túl jó a hangulata, munkák változó mértékben megtalálják.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. október 14. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes