„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Foci, beat, csajok

9/10/2022 07:08

| Szerző: Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Hegyi Iván sportújságíró volt, aki legalább annyit mesélt fiatalságáról, zenéről, színházról, mint fociról; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. október 07. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. október 07., péntek 10:05)
90:42
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Hegyi Iván már gyerekkorában közel került a zenéhez, tanult zongorázni, majd gitározni is. Sőt dalokat is ír, a műsor elején idézett is az egyikből néhány sort.

Mint felhasználó, először az Illéssel és a Beatles-szel ismerkedett meg, és rögtön elvarázsolta. Ahogy ő fogalmazott, amikor meghallotta a Please, Please me-t, majdnem eldobta a kezében lévő táskarádiót. Majd ő maga is zenélni kezdett. Felvették a Beatang nevű beat zenekarba, országszerte felléptek, voltak a Rangers előzenekara is. Barátai is jobbara zenészek közül kerültek és kerülnek ki.

Hegyi Iván újságírói karrierje is kulturális területen indult, bármennyire szerette a focit már akkor is, először zenéről, zenészekről írt. A műsorban hamar jóízű nosztalgiázásba kezdett, amelyben előkerült a Tanács moziban megnézett A meztelen diplomata, a lakóhelyéhez közeli Vígszínház.

 
Gálvölgyi János és vendége, Hegyi Iván sportújságíró
Fotó: Klubrádió
 

Hegyi Iván elmondta, sosem írna ugyanakkor színházkritikát, hiába imádja a színházat és a mozit is. Számára ez egy megfoghatatlanabb, tiszteletreméltó világ. Hozzátette, színházba csak nyakkendőben megy. Életének meghatározó élménye volt például, hogy Latinovits Zoltánt színpadon láthatta. És boldog, amiért barátjának tudhatta Bujtor Istvánt, és még ma is Frenreisz Károlyt. A foci párhuzamosan jelent meg az életében, amikor felvették a Vasasba.

De nem csak játszott, rajongott is. Elmondta, később a SZÚR-on volt lehetősége mindkettőre, ráadásul zenész és sportoló barátaival vett részt a játékban.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Klubrádió

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. október 07., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes