„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Affrikáta Szarajevóban

7/08/2022 14:04

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában szó volt az Affrikáta című új magyar rövidfilmről, amely hamarosan a Szarajevói Filmfesztivál válogatásában versenyez, valamint folytattuk és egyben befejeztük a 20. századi úr-szolga kapcsolatot középpontba helyező filmeket és sorozatokat vizsgáló beszélgetésünket.

2022. augusztus 06. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. augusztus 06., szombat 13:30)
29:25
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Paár Ádám történész-politológussal az előző adásban többek között a Napok romjai és a Miss Daisy sofőrje című drámákról is beszélgettünk. A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársával innen folytattuk. Az interjúból kiderült milyen ritkán látott világot ábrázol A komornyik című film, valamint arról a jelenségről is szó esett, hogy napjainkban gyakrabban a latinajkú szereplőkön keresztül mutatják be a munkaadó és a munkavállaló közötti viszonyt az amerikai filmek.

Klára két tizenéves lányt nevel egyedül. A nagyobbik lány, Léna mozgáskorlátozottsága a nőt egy önmagát teljesen feladó életvitelbe sodorja. Egy tengerparti nyaralás során a hármas stabilitását egy idegen fiatal férfi zavarja meg. Nagyjából így lehetne összefoglalni az Affrikáta című rövidfilmet, legalábbis a kiindulópontját. Gyimesi Anna alkotása az augusztus 12-én induló Szarajevói Filmfesztiválon száll versenybe más rövidfilmekkel. A rendező mesélt arról a műsorban, hogy milyen esélyekkel mutatkozhat be egy rövidfilm moziban, illetve, hogy aktuális alkotásával milyen tervei vannak. A beszélgetésben arra is kitért, hogyan választotta ki Kováts Adélt az édesanya szerepére, hogyan zajlott a forgatás Horvátországban, és mennyiben járult hozzá a történethez, hogy Gyimesi Anna eredetileg orvosként szerzett diplomát 2011-ben.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2022.08.06., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Tímár Ágnes