„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Bulla Elmától a Sátántangóig

15/05/2022 12:08

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában Bulla Elmára emlékeztünk; valamint beszélgettünk arról, hogy milyen programokkal és bemutatókkal készül a nyárra a Cirko-Gejzír Mozi.

2022. május 14. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. május 14., szombat 13:30)
29:23
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

Muszatics Péter filmtörténész elmondta, habár Bulla Elmát a legtöbben filmszerepeiből ismerik, igazi csodagyerekként kezdte a pályafutását. Alig múlt tíz éves, amikor felfigyelt rá Max Reinhardt, a kor meghatározó rendezője. A szárnyai alá vette, és a színjátszás mellett több idegen nyelvet is elsajátított Bulla Elma, akkor még Munczi Bulla művésznéven. Ennek ellenére a művésznő nem sóvárgott sem nyugat-európai, sem amerikai karrierre. Itthon sikeressé vált már a háború előtt, majd az ötvenes években újra elfoglalta a helyét a magyar színházi és filmes világban, tette hozzá Muszatics Péter.

A műsor folytatásában Deák Zsuzsanna, a Cirko munkatársa elmondta, hogy idén nyáron is lesz Szánsájn Fesztivál, ahol legjobb filmjeiket válogatják össze évről évre. Ezenkívül a következő hónapokban is kerülnek mozijukba újabb és újabb premierek, illetve a Sátántangó is időről-időre műsorra kerül mindig nagy érdeklődés közepette.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2022.05.14., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Timár Ágnes