„1%
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

"Hosszú és eredményes életet"

27/03/2022 06:48

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában a 91 éve született Leonard Nimoy-ra, vagyis a Star Trek filmek Spock-jára emlékeztünk, valamint bemutattuk a Cirko-Gejzír mozi tavaszi kínálatát.

2022. március 26. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. március 26., szombat 13:30)
28:45
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

1931. március 26-án született Leonard Nimoy. A legtöbben a Star Trek filmek és sorozatok Spock-jaként ismerik, de ahogy Kasza Magdolna a műsorban elmondta, sokkal több rejlett benne. A Star Trek szakértő elmesélte, hogy a sorozat, amely hazánkba majd’ 30 éves csúszással érkezett meg, idén 56 éves. A pilot adás nem nyerte el a közönség tetszését, így néhány változtatást eszközöltek rajta, azonban Spock figurájához ragaszkodtak. Kiderült, igazuk van, hiszen mára a Nimoy által alakított szereplő lett a legikonikusabb figurája a sorozatnak. Kasza Magdolna elmondta, Spock figurája sokban rokonságot mutat magával Nimoy-jal, ugyanis sok szokását és jellemvonását a színész találta ki. A treknikus azt is hozzátette, hogy Leonard Nimoy többször érezte úgy, túlzottan beskatulyázzák ebbe a szerepbe, így néha eltávolodott tőle. Szerepelt színházban és rendezett más filmeket is, továbbá verseket írt, és zenei lemeze is megjelent.

A folytatásban Deák Zsuzsi, a Cirko Film munkatársa ajánlotta tavaszi filmkínálatukat. Beszélgettünk az Intenzív találkozások című francia filmről, amely elsősorban az emberi kapcsolatokra fókuszál, de egy sürgősségit választva helyszínül az aktuális franciaországi állapotokat is bemutatja. Szó volt a Bergman szigete című film a filmben alkotásról, amely egy főhajtás a nagy rendező előtt. A Hol van Anne Frank? című animációról elmondta Deák Zsuzsi, hogy a klasszikus alapokon nyugvó, fiktív történeten keresztül egy nagyon mély és egyben személyes filmet kap a néző. Valamint az interjú zárásaként a Szerelmes nehézfiúk című romantikus vígjáték került terítékre, amely Cannes-ben mutatkozott be, és az egyik legszórakoztatóbb vetítésnek bizonyult a fesztiválon.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2022.03.26., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Timár Ágnes