„Köszönjük,
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

A romantika már nem mozikompatibilis?

10/07/2022 09:05

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában szó volt az idei Szánsájn Fesztiválról, valamint a romantikus komédiák átalakulását vizsgáltuk a némafilmek korától napjainkig.

2022. július 09. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. július 09., szombat 13:30)
29:08
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Molnár Kata Orsolya, a Filmtekercs munkatársa elmondta, napjainkra nem csak kevesebben néznek romkomokat, de eleve moziba sem nagyon kerülnek a műfaj képviselői. Ennek az az oka, hogy a romantikus filmek nem túl látványosak, ma viszont már csak azzal lehet nézőt becsalogatni a moziba, ha sok benne a technikai megoldás. A filmes újságíró hozzátette, szerelmes témájú tévéfilmek készülnek, illetve a különböző streaming szolgáltatókra érkeznek romantikus alkotások, de önmagukban egyre kevésbé élnek meg. Általában valamilyen más műfajhoz kapcsolódnak, például kalandfilmekhez vagy akár horrorhoz társulnak.

 Forrás: Pixabay
 

A folytatásban Boronyák Rita filmes újságíróval arra kerestük a választ, milyen romantikus komédiák készültek hazánkban a két világháború között, illetve összefért-e a műfaj a szocialista erkölccsel, és mivé vált napjainkra.

Az adás zárásaként Deák Zsuzsi, a Cirko-gejzír Mozi munkatársa mesélt az idei Szánsájn Fesztiválról, amely július 7-én indult, és 3 héten át várják idén is a nézőket korábban már bemutatott díjnyertes filmekkel és hűsítő italokkal

 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2022.07.09., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Tímár Ágnes