„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Így jöttem filmek

5/06/2022 11:00

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Rendezők, forgatókönyvírók, színészek önéletrajzi ihletésű alkotásait vizsgáltuk; valamint beszélgettünk arról, hogy milyen filmkülönlegességeket talált a Cirko az idei Cannes-i Filmfesztiválon, amelyeket majd bemutat a hazai közönségnek.

2022. június 04. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. június 04., szombat 13:30)
29:42
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
A szombati adásban Szöllőskei Gábor filmes szakújságíró elmondta, hogy ezek az úgynevezett így jöttem filmek nem egy rendező pályájában megjelentek már. Jellemzően nem a karrier elején, de erre is van példa. Gyakori, tette hozzá, hogy nem is feltétlenül az egész életét, csupán annak egy meghatározó eseményét viszi vászonra az alkotó, mint Alfonso Cuarón a Roma című drámájával, vagy Kenneth Branagh a Belfast című filmjével. Ahogy az is előfordul, hogy nem is annyira a történetre fókuszál az író, illetve a rendező, hanem annak a miliőnek, helyszínnek a bemutatására, ahol felnőtt. Ben Affleck alkotásainak többsége például gyakran Bostonhoz kötődik.

Szöllőskei Gábor arra is kitért, hogy jó lenne a drámai hangvételű filmek mellett több olyannal is találkozni, amely humorosan idézi meg a múltat, mint ahogy a South Park vagy az Adams Family teszi.

A folytatásban Deák Zsuzsi, a Cirko Film munkatársa mesélt cannes-i élményeiről, és természetesen arról, hogy milyen filmeket találtak, amelyeket elhoznak a magyar nézőknek. A beszélgetésből kiderült, hogy több film idén az időskori nehézségekkel foglalkozott, így a One Fine Morning című is, amelyet majd a Cirko-gejzír Moziban láthat a közönség. Hogy pontosan mikor, azt még nem tudta megmondani Deák Zsuzsi, de a terveik szerint ősszel már megnézhetjük többek között a Léa Seydoux főszereplésével készült alkotást is.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2022.06.04., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Tímár Ágnes