„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

A rendezői székben: Quentin Tarantino

22/05/2022 09:42

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásának főszereplője Quentin Tarantino volt. Rendezői és színészi munkáiról, kedvenc kollégáiról és eltávolodott pályatársairól, videotékás múltjáról, és a Hollywoodban elfoglalt helyéről is szó esett.

2022. május 21. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. május 21., szombat 13:30)
27:55
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

Csizmazia Gábor filmes újságíróval a Ponyvaregény és a Volt egyszer egy… Hollywood évfordulója kapcsán beszélgettünk az alkotóról. Az interjúban többek között elmondta a hetediksor.hu főszerkesztője, hogy a 9 éves Tarantinót édesanyja vitte először moziba. Onnantól kezdve kereste a későbbi rendező a kapcsolatot a film világával. Volt beengedő egy pornó moziban, volt videotékás, és volt, hogy belógott hollywoodi partikra, hogy ott házaljon a forgatókönyveivel.

Quentin Tarantino számára az áttörést az 1992-es Kutyaszorítóban hozta el, majd ezt követte két évvel később a Ponyvaregény. Eddig 9 nagyjátékfilmet készített, ebből a legutóbbi, a 2019-ben bemutatott Volt egyszer egy… Hollywood.

Csizmazia kiemelte, hogy Tarantino különleges tehetségére hamar felfigyelt a szakma, hiszen egyedülálló volt a kilencvenes években, hogy akció műfajú filmjeit rengeteg könnyen idézhető párbeszéddel gazdagította. Jellegzetes figurái, amelyeket remek színészek keltettek életre a filmeket már bemutatásuk után kultikussá tették.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2022.05.21., szombat 13:30
Szerkesztő/Műsorvezető: Timár Ágnes