„Klubrádió
Esti gyors

Orbán plebejus életet él? – Kárpáti Iván jegyzete

6/04/2021 18:05

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A miniszterelnöknek azért nincs megtakarítása, mert öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető – véli Deutsch Tamás. Egy darabig együtt kell élnünk azzal a helyzettel, hogy ebben az országban több millió ember van, lesz, akit kielégít ez a válasz, még akkor is, ha ő maga is tudja, hogy nem igaz. Bár, talán lesz egy pont, amikor egyre többeknél szűnik meg a varázs.

2021. április 06. Esti gyors-részlet / Kárpáti Iván jegyzete 2021.04.06.
02:21
00:00

Vívódtam ma egy kicsit, hogy egyáltalán érdemes-e erre szót vesztegetni. Aztán úgy döntöttem igen, ha már a telexes kollégák vették a fáradságot, megszervezték és becsülettel megcsinálták a Deutsch-nagyinterjút. Végtelenül frusztráló a helyzet. Amikor azt szoktam mondani, hogy az ilyen beszélgetéseknek már nincs semmi értelme, mások azt mondják: de van, ha másért nem is, legalább dokumentálva legyen, kvázi a „jegyzőkönyv kedvéért”.

Mert következménye – közvetlenül – már régen nincs nálunk egy ilyennek. Ahogy a megannyi remek tényfeltáró cikknek sincs, ebben megközelítésben. A magyar média még nem letarolt része sok ilyet állít elő, legalább hetente jelenik meg olyan, aminek nyomán nemhogy Nyugat-Európában, de akár Szlovákiában is sorra buknának a politikusok, a velük szövetséges üzletemberek és legközelebb már csak a bíróságon látnák egymást. Nálunk ezek elszállnak a szélben, a hatalom pedig időnként beáldoz egy-két talpas képviselőt, akik annyit vittek haza, amennyit az udvartartás szűkebb köre egy hétvége alatt elkölt. De akkor álljon itt néhány idézet az említett interjúból Deutsch Tamással:

Telex: Orbán plebejus életet él?

Deutsch: Ugyanabban a házban lakik 2005-2006 óta.

Telex: Meg ott egy majorság Hatvanpusztán, ahol rendszeresen tárgyal üzletemberekkel.

Deutsch: És épített egy stadiont is a kertje végébe. Komolytalan dolgokra hadd ne kelljen már reagálnom.

A fideszes EP-képviselő még azt is kifejti, hogy a miniszterelnöknek azért nincs megtakarítása, mert „Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető.”

Szerintem még egy darabig együtt kell élnünk azzal a helyzettel, hogy ebben az országban több millió ember van, lesz, akit kielégít ez a válasz, még akkor is, ha ő maga is tudja, hogy nem igaz. Bár, talán lesz egy pont, amikor egyre többeknél szűnik meg a varázs. Addig nem tehetünk mást, megírjuk, elmondjuk, megkérdezzük. Hátha egyszer tényleg lesz egy hivatalos jegyzőkönyv, amihez mindezt csatolni lehet.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2021. április 06-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: Orbán Viktor/Facebook