„Klubrádió

Két új épületet húznak fel Orbánék hatvanpusztai birtokán

3/12/2020 20:43

| Szerző: Klubrádió

Az Átlátszó által készített új drónfelvételeken az látszik, hogy az Orbán Győző nevén lévő majorságban elkezdtek felhúzni két új épületet, illetve már látszanak a teremgarázs bejáratai is. Hadházy Ákos független képviselő 2019-ben próbálta megtudni, milyen átalakításokat hajtanak végre a majorság területén álló műemléki védettségetet élvező épületeken.

Új drónfelvételeket mutatott be a hatvanpusztai majorságban zajló munkálatokról az Átlátszó. A Telex cikkéből kiderül a 2019-es állapotokhoz képest annyi változás látszik, hogy elkezdtek felhúzni két új épületet, illetve már látszanak a teremgarázs bejáratai is. A terület Orbán Viktor miniszterelnök apja, Orbán Győző nevén van. Hadházy Ákos független képviselő tavaly a Fejér Megyei Kormányhivatalnál próbálta megtudni, milyen átalakításokat hajtanak végre a majorság területén álló műemléki védettségetet élvező épületeken.

Hadházy Ákos fotója az Orbán-család hatvanpusztai birtokáról, az építkezések állapotáról (2020. április 27.)
 Fotó: Facebook
 

A politikus végül annyi tájékoztatást kapott, hogy a területen többek között mélygarázs, egy 500 négyzetméteres lakóépület és egy gazdasági épület is épül majd. Ennek megfelelően a építései hatóságok online adatbázisa szerint 2019-2020-ban több örökségvédelmi eljárás is indult a hatvanpusztai birtokon lévő épületek átalakítása, a teremgarázs és az új épületek miatt.