„Klubrádió
Esti gyors

A lopás hatalma – Dési János jegyzete

29/03/2021 18:18

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Ugranak a milliárdok az Orbán papához. Közben állítólag egy repülőtér is épül valahol Felcsút közelében, ahol István király Szűz Máriának ajánlotta fel Puskás Ferencet – vagy fordítva. Ennek azért is örülök, mert ismét bebizonyosodni látszik, hogy az élet gyakran utánozza az irodalmat – már amennyire ez irodalom itt. Ugyanis pár éve arról fantáziáltam, hogy űrkikötő létesül Felcsúton.

2021. március 29. Esti gyors-részlet / Dési János jegyzete - 2021.03.29.
03:35
00:00

Járvány idején az ország elfoglalása zavartalanul folyik. Orbán apjának bányája komoly nyereséget termel, ugranak a milliárdok az Orbán papához. Közpénzből a megrendelések. Tudják, ki az Orbán papa?

„Apám utolért az ajtónál, és irtózatosan megvert.”

Közben állítólag egy repülőtér is épül valahol Felcsút közelében, ahol István király Szűz Máriának ajánlotta fel Puskás Ferencet – vagy fordítva. Ennek azért is örülök, mert ismét bebizonyosodni látszik, hogy az élet gyakran utánozza az irodalmat – már amennyire ez irodalom itt. Ugyanis pár éve arról fantáziáltam, hogy űrkikötő létesül Felcsúton. Oké, ez még csak egy repülőtér – de valahogy Houstonban (we have a problem) vagy Bajkonurban (у нас есть проблемы)is elkezdték. Megjegyzem, akkor nagy kikötőt is vizionáltam, szerintem a Szuezi-csatornáról simán átúszik majd az a nagy hajó Orbán házának a végébe, és arra lehet majd pakolni a szajrét, amit szereztek. Lehet, hogy kétszer kell majd fordulnia.

Közben közpénz százmilliárdokból egy állítólagos oktatási intézményt raknak össze. Ezt arról a lapra szerelt királyról nevezték el, akit most csavaroz össze az az ember, aki nem egészségügyi miniszter. Ez az intézmény alkotmányosan úgy van elintézve, hogy amíg világ a világ, a Fidesz szivattyúzhatja ki innen a mi közös pénzünket, mondom, százmilliárdos tételben – mert addig jár a tolvaj a kútra, míg el nem törik a mécses.

Közben az egykori legfelsőbb bíróság helyére települt Fidesz kihelyezett tagozat (ez vélemény) szerint az országurát csak hódolat illeti és nem bírálat. És ha családilag lenyúlásra kerül egy kisebb-nagyobb összeg, akkor azt is szépen, illendően meg kell köszönni – lehetőleg írásban, tévében rádióban – sokba kerül ez nekünk. De hálán nem spórolunk. Ha ezen múlik, akkor az ellenzéki vezetésű városokban simán megjelenik egy ingyenes nyomdatermék, amelynek célja, hogy a hazudozási szintet tovább emelje. Nem egyszerű a mutatvány, de néhány dubaji és Maldív-szigeteki út ára simán összejön belőle azoknak, akik vállalkoznak az embert próbáló feladatra.

Közben kicsapják a tévéjükből azt, aki egyetért azzal, hogy a család az család. Vigyázat, a sorok záródnak. Zárjuk sorainkat, eeeevtársak! Aki nem lép egyszerre, nem kap szajrét estére. Kétségtelen, onnan az eresz magasságából tükör által homályosan látni.

Különben is, a tényektől sokszor nem látszik eléggé a vezérlő csillag fényessége. Ezért érdemes mindent megtenni, hogy a kórházakból ne derüljön ki, aminek ki kellene. Hogy a halálozási listán Magyarország éllovas. És hogy a 65 év felettieknek egy csomó helyen nem jut lélegeztetőgép. Illetve gép még talán, de aki be tudja kapcsolni az nem, és úgy meg kár előhozni a raktárból, ahol azért szép halomban áll és csinos árcédula fityeg rajta. De kit érdekel mindez. Hiszen virágzik a kankalin a Mecsek déli lejtőjén. Hát megírom. Virágozzék minden virág, de csak akkor, ha saját lábammal állok rá.

Vigyázzatok nagyon magatokra!

Dési János jegyzete az Esti gyors 2021. március 29-i, hétfői adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 .. pár éve arról fantáziáltam, hogy űrkikötő létesül Felcsúton ...