„Klubrádió
Reggeli gyors

Orbán idején gazdagszik Orbán

17/12/2020 14:38

| Szerző: Klubrádió/ K.K.

Orbán Győzőnek, tehát a miniszterelnök édesapjának cége 45 százalékos profitrátával dolgozik. Főleg az államnak. Igaz, piaci források szerint a termékei nem rosszak.

2020. december 17. Reggeli gyors - részlet 20.12.17. Zöldi Blanka
08:31
00:00

Nagyon kevés információt lehet kapni az állami beruházásokról, azokat is évekig tartó perelés után adják ki, de a legrejtettebb adatokhoz úgy sem lehet hozzájutni. Tegyük fel, hogy építenek valahol valamit. A kulcsszó a dolomit. Egy –bizonyára előre kijelölt- fővállalkozó megnyeri a tendert. Majd Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a cégétől, melynek neve Dolomit Kft. megrendeli a szükséges kőanyagot. 130 százalékos, másfélszeres, vagy annál is magasabb áron, mint ahogy az egyébként a piacon beszerezhető. Lenne…

A trükk itt bonyolultabb a sima, egyszerű, gyermek általi politikai befolyásnál. Olyan mennyiségű alapanyagot, olyan gyorsan senki sem tud szállítani, mint id. Orbán Győző cége, vagy cégei, amelyek egyébként 45 százalékos profitrátával dolgoznak.

A direkt36 munkatársa, Zöldi Blanka évek óta próbálja tisztázni, hogy mi van itt. Onnan kezdve, hogy kőszállító teherautókat követett a gánti bányától a célállomásig, egészen Orbán Győzőig, a mai magyar miniszterelnök édesapjáig. Egy, már korábban is felvetett megállapítást meg lehet erősíteni: goromba ember.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.

Reggeli gyors
2020.12.17. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre