„Klubrádió
Esti gyors

Nagyon vagyon - Kárpáti Iván jegyzete

15/12/2020 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A lényeg, hogy átírták a közpénz fogalmát és bebetonozták az alapítványaikat, hogy rosszabb időkben is meglegyen a gazdasági háttér.

2020. december 15. Esti gyors-részlet (2020.12.15. Kárpáti Iván jegyzete)
01:40
00:00
Azt nem tudjuk, hogy mikortól lesz tömeges oltási lehetőség, meddig bírják az intenzív osztályok a nyomást, miből fog élni több százezer ember, aki elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy meddig zuhan tovább a gazdaság, ami még Varga Mihály szerint is nagyobb mínuszban lesz, mint a 2008-as idején. Nem tudjuk, hogy lesz túl a társadalom úgy általában, azon a mentális sokkon, amit a kiszámíthatatlanság, tervezhetetlenség, félelem okoz.

Viszont időt, energiát nem sajnálva Pártunk és Kormányunk a maga végtelen bölcsességében tovább faragta Szájer József gránitját, még inkább belemászva az emberek magánéletébe az Alaptörvény módosításával. Akár mosolyoghatnánk is, így túl az ereszcsatornán, de nekem már nincs hozzá kedvem.

2020 decemberében, a II. világháború óta nem látott globális krízis idején csak azért is törvénybe foglalták, hogy az anya nő, az apa férfi, keresztény és magyar. Ez persze csak a púder, mert a lényeg, hogy átírták a közpénz fogalmát és bebetonozták az alapítványaikat, hogy rosszabb időkben is meglegyen a gazdasági háttér.

Közben csendesen zajlik a közszolgáltatók névre írása is. Az ideológiai kinyilatkoztatások hangereje hatékonyan elfedi azt a gigantikus pénzügyi folyamatot, aminek révén egy esetleges politikai bukás után is megmarad Orbán Viktor felügyelete több stratégiai ágazat és egy űrből is szabad szemmel látható vagyon felett.

Azt, hogy szerezzük vissza? 

Kárpáti Iván jegyzete a 2020. december 15-i Esti gyorsban hangzott el.