„Klubrádió
Esti gyors

Hazafias kötelességem tovább lopni! - gondolatok Orbán Viktor beszédírójától – Selmeci János jegyzete

27/11/2020 18:04

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A miniszterelnök legutóbb a lengyel miniszterelnök társaságában mondott beszédet. Elképzeltük hogyan készült.

2020. november 27. Esti gyors-részlet (2020.11.27. Selmeci János jegyzete)
02:51
00:00
Szerintem kezdje azzal a beszédét, hogy leveszi a maszkját, hónapokig mondjuk hordani sem volt hajlandó, de most magyarázza meg a távolsággal, hogy miért veszi le, hátha ebbe kötnek bele a baloldaliak, és nem fogják észrevenni, hogy az egész beszéd arról szól, hogy szeretnénk tovább lopni.

Köszöntse nagy tisztelettel a lengyel miniszterelnököt, aztán beszéljen végig többes számban, hazáink függetlensége és szuverenitása például, nehogy valakinek eszébe jusson, hogy itt Viktorról, Lőrincről meg Ráhelről van szó.

Mondja el, hogy nekünk nagyon fontos a költségvetés meg a mentőcsomag gyors elfogadása, összhangot akartunk teremteni, de sajnos nem sikerült, keressen felelősöket, legyenek mondjuk meg nem nevezett, ránk nyomást gyakorló államok, meg a médiájuk, akik mindenáron össze akarják kötni a válságkezeléssel a joguralomról szóló vitákat. Merkelt ne említse, a barátsága még jól jöhet, ha végül majd azért kell könyörögni, hogy ne dobjanak ki minket az unióból.

Zavarja kicsit össze a liberális újságírókat azzal, hogy ezutén rögtön az uniós alapszerződésre hivatkozik, mondja, hogy a vétó törvényes eszköz, joga van hozzá. Az éttermekben is jogunk lenne elvileg kézzel enni, csak nem szoktunk, mert nem illik, ahogy a válságtól szenvedő spanyolokkal meg olaszokkal sem túl szép dolog kiszúrni azért, hogy a fideszes haverok tovább gazdagodhassanak, úgyhogy mondja azt, hogy ez hazafias kötelessége, nemzeti érzésekbe azért nehezebben tud majd belekötni a Weber meg a Tusk. Mondja, hogy a magyarok érdekeit sértené a jogállami szabályozás, hátha nem tűnik fel senkinek, hogy magyarok címen megint magára meg a haverjaira gondol.

Itt az ideje, hogy szóba hozza a migrációt, azt hiszem a etnikai homogenitással vagy az azonos neműek házasságával most nem kellene előjönni, ez nem az állami rádió, sokan fogják hallgatni a beszédét külföldről is, de egy kis genderezés mehet, azt úgysem érti senki, hogy mit jelent, a sablon a szokásos, ránk akarják erőltetni, de mi nem engedjük, mert a magyar emberek nem akarják, ezért kell a vétó.

Hazudjon valamit arról, hogy nekünk igazából nem is kell a mentőcsomag, mert magunk is tudjuk kezelni a válságot, a máshonnan felvett több száz milliárdos hiteleket ne említse, de nyilvánítsa ki, hogy ez elvi vita, pénzzel nem lehet megoldani, pedig dehogynem lehet, eszébe sem jutna vétózni, ha Brüsszelben megígérnék neki, hogy a következő választási győzelmét is hajlandók finanszírozni.

Ha már eddig csak kötözködött és ártott mindenkinek, kínáljon megoldást, szét kell szedni a válságkezelést és a politikai vitát, ennyi, a labda a Európai Parlamentnél és az egyes meg nem nevezett tagállamoknál pattog, fenyegesse is kicsit meg őket, hogy nélkülünk meg a lengyelek nélkül sosem lesz költségvetés, aztán sátáni kacaj. Jó a kacajt azért ne írd bele, szerintem jó beszéd lett, küldd el neki!

Jaj ne, elküldted már? Ki fognak rúgni minket. Elfelejtettük beleírni, hogy Soros György.    

Selmeci János jegyzete a 2020. november 27-i Esti gyorsban hangzott el.