„Klubrádió
Reggeli gyors

„Orbán nem egyenlő Magyarországgal”

19/11/2020 08:37

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Közös nyilatkozatban határolódott el az ellenzék az Orbán-rezsimtől, amely az európai uniós költségvetés vétójával igyekszik zsarolni 25 másik tagországot.

2020. november 19. Reggeli gyors - részlet 20.11.19. Fekete-Győr András
07:27
00:00

A magyar és a lengyel miniszterelnök meg akarja vétózni az Európai Unió hétéves költségvetését és azt a gazdasági helyreállításra szánt mentőcsomagot, ami a járvány okozta károkat enyhítené. Ez a lépés minden magyar állampolgárt 250.000 forinttól fosztana meg.

Az ellenzéki pártok közös nyilatkozatot adtak ki, amelyet az EU vezetőinek és polgárainak címeztek, ebben elhatárolódnak a miniszterelnök zsaroló szándékától. Itt a pontos szöveg egy részlete.

“Mi, a magyar demokratikus ellenzék erői, tekintettel a magyar kormány romboló politikája miatt előállt helyzet súlyosságára, szükségesnek tartjuk kinyilvánítani az Európai Unió valamennyi nemzete, állampolgára és az Európai Unió vezetése számára, hogy Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal.”

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Reggeli gyors című műsorunkban kifejtette, hogy komoly baj lehet a miniszterelnök fejével. Az EU 25 országával megy szembe. Saját maga alatt vágja a fát.

Hogy miért nem zuhan itthon a népszerűsége? Fekete-Győr András szerint –mint az Egyesült Államok- Magyarország is két részre szakadt. Két külön világ van. Jó hír, hogy az ellenzék –persze összesítve- már megelőzi a Fideszt egy közvélemény-kutatás szerint. Igazán fontos azonban az, hogy van egy középréteg, amelynek tagjai tájékozódnak jobbról és balról is, érzik, hogy itt valami nagyon nincs rendben. Bizonytalanságban élnek, és ez a legrosszabb, hát tenni akarnak ellene.

Azt évek óta lehetett tapasztalni, hogy az Európai Unió malmai valóban lassan őrölnek. Most, a világjárvány idején viszont mozdulnának az uniós intézmények, segítséget nyújtanának a tagállamoknak, és ekkor lép közbe Orbán Viktor, aki lengyel kollégájával együtt kavicsot dob a fogaskerekek közé.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Reggeli gyors
2020.11.19. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás