„Klubrádió
Megbeszéljük...

Bukásra áll a Fidesz egy közvélemény-kutatásban

18/11/2020 06:03

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Egy közös ellenzéki listára többen szavaznának, mint a Fideszére – derül ki a Závecz Research felméréséből. A bizonytalanok egy része is megmozdulna.

2020. november 17. Megbeszéljük - Részlet 20.11.17. Závecz Tibor
13:38
00:00

Szoros a verseny, de úgy tűnik, hogy nyár óta átbillent a mérleg, már többen támogatnák az ellenzéket, mint a kormánypártot. 40-36 az arány a Závecz Research közvélemény-kutatása szerint. Arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy egy közös ellenzéki listát hogyan fogadnának a szavazók. A Fidesznek köztudottan van egy tábora, amely megingathatatlan, bármi történik, nem érdekes, ők a Fideszre adják a voksukat. Vannak olyanok, akik nem kedvelik a kormánypártot, de az ellenzékiek között nem találnak olyan szimpatikus pártot, amelyre érdemes lenne szavazni. Itt jön be a képbe a közös lista. Egy ilyenre a bizonytalanok egy része is voksolna.

Igen ám, de a közös listát összeállítani nem egyszerű dolog, hiszen annak a hat pártnak, amely most kezd egységes ellenzéket alkotni, különböző tábora van. Závecz Tibor arról számolt be, hogy kutatásuk szerint a Momentum szimpatizánsainak álláspontja változott leginkább, már el tudják fogadni a közös listát közülük sokan.

A Fidesz rajongói aktívak, csak a hívó szóra várnak, és mennek szavazni. Az ellenzéki tábor heterogén, még a részvételi hajlandóságot tekintve is. A Demokratikus Koalíció szimpatizánsai eltökéltek, a Jobbik és az MSZP támogatói már nem annyira, ők hezitálnak, nem biztosak abban, hogy jó ez a nagy összefogás.

A Závecz Research kutatásából azonban egyértelműen kiderül, hogy nagy lehetőség előtt áll az ellenzék. A választók nyomást gyakorolnak a pártokra, látni akarják már, hogy milyen lesz az a másik Magyarország, amit a kormányváltás után kínálnak nekik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Megbeszéljük
2020.11.17. 06:00
Műsorvezető: Bolgár György

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás