„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: A Momentum felismerte, beszélni kevés a korrupció ellen, a jelölteket is jól kell kiválasztani

12/11/2020 22:17

| Szerző: Klubrádió

A független parlamenti képviselő Hadházy Ákos úgy látja, hogy a Momentumban komolyan gondolják a korrupció elleni harcot, ezért is döntöttek úgy Szél Bernadettel és Szabó Szabolccsal, hogy szövetségre lépnek a párttal.

2020. november 12. Megbeszéljük-részlet / Hadházy Ákos, interjú 2020.11.12.
08:50
00:00

Szövetségre lépett a három független parlamenti képviselő, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs a parlamenten kívüli Momentummal.

Hadházy Ákos szerint egy képviselő, csak azért, mert független, még nem magányos harcos, hiszen egy politikus legfontosabb szövetségesei azok az emberek, aktivisták, akik például hajlandók voltak dolgozni az Európai Ügyészség magyarországi elismeréséért indított aláírásgyűjtő kampányban vagy a manipulációs ívek összegyűjtésében, és akiktől az ember nap mint nap nagyon sok erőt kap. Természetesen fontosak a szövetségesek a politikán belül is – mondta Hadházy, aki hangsúlyozta, a Momentum volt az a párt, amelyik a legtöbb kezdeményezésükhöz csatlakozott.

Az egyik legfontosabb ilyen esetként a 2018-as MTVA székházánál tartott tüntetést emelte ki. Akkor a párt és aktivistái a szervezésben vettek részt. Ugyancsak fontos munkát végzett a Momentum, amikor Hadházy aláírásokat gyűjtött azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az uniós támogatások felhasználása felett őrködő Európai Ügyészséghez.

 
Hadházy Ákos aláírásgyűjtése
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

„A Momentumon látom, hogy felismerték azt, nem elég, beszélni arról, hogy ők majd megfékezik a korrupciót, de olyan jelölteket készek választani, akik valóban komolyan gondolják ezt, és nem feledkeznek meg erről a 2022-es választás után sem. Ebben partnerek vagyunk” – mondta el Hadházy.

A politikus elmondta, hogy személyes politikai karrierje nem különösebben foglalkoztatja, párthoz pedig azért nem csatlakozna, mert igyekszik a jelenlegi teljes ellenzéket politikai közösségének tekinteni. Szerinte egy demokratikus államban a politika pártok közt történik és reméli, hogy minél előbb újra demokráciában élhetünk.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük
2020.11.12. 16:40
Műsorvezető: Bolgár György

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás