„Klubrádió

Szél Bernadett: Egy olyan szörnyeteggel szemben, mint a Fidesz, csak egységesen lehet fellépni

12/11/2020 14:50

| Szerző: Klubrádió

A Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven képviselőcsoportot alakító Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs szövetségre léptek a Momentummal. Fekete-Győr András a Momentum elnöke azt mondta, pártja elismeri a független politikusok erőfeszítéseit.

A három független parlamenti képviselő, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs szövetségre lépnek a Momentummal – jelentették be. A csütörtöki sajtótájékoztatón Fekete-Győr András a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a három képviselő tevékenységére elismeréssel nézett a Momentum.

Fekete-Győr azt is hozzátette, hogy Szél Bernadett környezetvédelemmel foglalkozó politikusként, Hadházy korrupcióellenes tevékenysége miatt, Szabó Szabolcs pedig oktatáspolitikusként fontos a számukra.

Aradi vértanúk - Félárbócra eresztették a nemzeti lobogót
 
Kossuth tér
MTI Fotó: Mónus Márton

A három politikus nemrég Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven alakítottak képviselőcsoportot. Erre azért volt szükség, hogy törvényalkotási javaslatokat tehessenek, melyre független politikusokként, frakció nélkül, az új szabályozás értelmében nem volt lehetőségük.

A csütörtöki bejelentés értelmében formálisan is együttműködnek a Momentummal.

„Egy olyan szörnyeteggel szemben, mint a Fidesz”, csak egységesen lehet fellépni – idézte Szél Bernadettet a 444. A szövetségkötés gyakorlatáról azt mondták, hogy egyeztetni fogják az álláspontjaikat, a három politikus pedig, akiknek parlamenti képviselői jogosultságai vannak, a párt szeme és füle lesz.