„Klubrádió

A kormány szerint George Clooney is Soros embere lehet

23/11/2020 10:06

| Szerző: Klubrádió

Filmje decemberre tervezett premierje előtt adott interjút George Clooney, amiben a világban terjedő gyűlöletről is beszélt. Ennek kapcsán emelte ki Bolsonaro mellett Orbán Viktor nevét. Ezért Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője reflexszerűen nevezte a közmédiában Soros György emberének.

Nem maradt válasz nélkül George Clooney Magyarországot is kritikával illette. A színész új filmje kapcsán beszélt a GQ magazinnak a világban terjedő dühről és gyűlöletről, ekkor ejtette el azt a bizonyos félmondatot: „nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon”.

A várhatóan decemberben a Netflixen megjelenő film egyébként a nem túl távoli jövőben játszódik, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról – derül ki a 444 cikkéből.

Ahogy az lenni szokott, ha a kormányt, vagy Orbán Viktort kritika éri, a megszokott adut, Soros György nevét dobják be.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének, Farkas Örsnek sem kell sokat agyalnia, amikor a közmédia megszólaltatta az ügyben:

„Soros György és Magyarország kormánya között a bevándorlás kapcsán évek óta vita áll fenn, ezért Soros György minden olyan lehetőséget felhasznál, amellyel a magyar kormányt támadhatja. Elég elkeserítő, hogy vannak olyan szereplők, akár politikától mentes szereplők, akik Sorosnak az ilyen politikai szándékát végrehajtják” – idézi a 444.