„Klubrádió
Esti gyors

Cinikus, amit a hatalom a kínai vakcinával művel, de most belemegyek – Kárpáti János jegyzete

4/03/2021 18:00

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Azt mondja a háziorvosom, hogy mehetek, van kínai vakcina. A mérleg egyik serpenyőjében a kételyek, a másikban a villámgyorsan romló fertőzési adatok. A kormányzat ezen adatokra hivatkozva akarja elfojtani bennem a jogos aggályokat.

2021. március 04. Esti gyors-részlet / Kárpáti János jegyzete - 2021.03.04.
01:47
00:00

Ismerőseim sorra jelzik, hogy megkapták, vagy hamarosan megkapják a kínai oltást, amelyet egyébként Kínában, ha jól tudom, a mi hatvan fölötti korosztályunk esetében nem, vagy csak ritkán alkalmaznak. Ez persze nem jelenti azt, hogy idősebbeknek ártalmas, csak éppen jó lenne tudni, mi az európai gyógyszerhatóság véleménye erről a vakcináról. De nem tudjuk, mert be sem nyújtották elbírálásra. A Modernából viszont, amelyet jóváhagytak uniós szinten, kormányunk nem látta szükségét annak, hogy a teljes keretet lehívjuk. Miközben azért kell a kínai, mert hát az EU nem segít.

És lesz ugyan európai vakcinaútlevél, benne azzal az adattal, hogy melyik oltóanyagból kapott az illető, de a magyar dokumentum ezt nem fogja tartalmazni. Ha tehát ki akarják zárni például a repülésből azt, akit nem európai elfogadottságú szérummal oltottak be, akkor magyaros furfanggal túljártunk az eurokraták eszén, mert ugye minden magyart azért mégse zárhatnak ki. Egész halkan kérdem: már miért nem? Hiszen rendre azt halljuk, hogy aki a Fideszt bírálja, az a magyar emberekre emel kezet. A Fideszt pedig éppen tegnap szavazták ki a Néppártból.

És akkor azt mondja a háziorvosom, hogy mehetek, van kínai vakcina. A mérleg egyik serpenyőjében az említett kételyek, a másikban a villámgyorsan romló fertőzési adatok. A hatalom ezen adatokra hivatkozva el akarja fojtani bennem a jogos kételyeket. Mélységesen cinikus eljárásmód, de most belemegyek. Ha bingó, találkozunk jövő áprilisban a szavazófülkénél.

Kárpáti János jegyzete az Esti gyors 2021. március 4-i, csütörtöki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.