„Klubrádió

A pedagógusok 84 százaléka beoltatná magát

2/03/2021 10:03

| Szerző: Klubrádió

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felmérést készített az oktatásban dolgozók között, aminek eredménye élesen ellentmond Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára korábbi nyilatkozatának, miszerint a  pedagógusok mindössze 26 százaléka oltatná be magát. A PDSZ felmérése szerint a megkérdezettek 84 százaléka oltatná magát.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felmérte az oktatásban dolgozók oltási hajlandóságát, miután pár hete Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára azt mondta, hogy a pedagógusoknál 26 százalék az oltást igénylők aránya.

A PDSZ 1674 oktatásban dolgozót kérdezett meg. Ebből az derült ki, hogy 84 százalékuk beoltatná magát. Az is kiderült, hogy az oltást beadatni szándékozók kétharmada nem bízik az Európai Gyógyszerügynökség által jóvá nem hagyott vakcinákban. Jelenleg két ilyen Magyarországon használt vakcina van, a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V.

Koronavírus - Óvodai dolgozók tesztelése Pápakovácsiban
Fotó: Vasvári Tamás / MTI
 

A tanárok nagy része a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcináknak szavazott bizalmat. A PDSZ közleménye szerint az oltást elutasítók két fő okot jelöltek meg: hogy tartanak az oltás nyomán később kialakuló egészségártalmaktól, illetve nem bíznak abban, hogy a kormány igazat mond az oltásokról.