„Klubrádió

Tudnunk kell, ki milyen vakcinát kapott

1/03/2021 13:04

| Szerző: Klubrádió

Nagyon fontos lenne tudni, hogy kit és milyen vakcinával oltottak be, Ujhelyi István szerint. Az z MSZP európai parlamenti képviselője épp ezért elfogadhatatlannak tartja a kormányrendelet-módosítást, mely szerint nem az oltást igazoló dokumantumban nem tüntetik fel a beadott vakcina típusát. Problémaként beszélt arról, hogy a módosítás szerint a központi nyilvántartásban sem fog szerepelni ez az adat.

2021. március 01. A lényeg - Ujhelyi István 21.03.01.
00:44
00:00

A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosításának azonnali visszavonását követelte az MSZP európai parlamenti képviselője.

Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet-módosítás, miszerint a koronavírus elleni védettségi igazolványban nem tüntetik fel, kit melyik vakcinával oltanak be. Problémaként beszélt arról, hogy a módosítás szerint a központi nyilvántartásban sem fog szerepelni ez az adat.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Ez pedig fontos információ a mellékhatások, illetve későbbi betegségek szempontjából – jegyezte meg. Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy az európai országok nagy része és az EU vezetői is azon az állásponton vannak: csak olyan oltásokat fogadnak majd el az egységes uniós oltási igazolvány rendszerében, amely megkapta az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét.