„Támogassa
Esti gyors

Az elkövető visszatér a bűnügy helyszínére - Hardy Mihály jegyzete

11/02/2021 18:01

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Sokat fejlődött Magyarország az első székház botrány óta. Akkor még hónapokig cikkeztek róla a lapok, ma már minden hétre jut egy méretes botrány kormánykörökből, és nem történik semmi. Mintha egymásnak adnák a korrupciós stafétát a kormányközeli emberek.

2021. február 11. Esti gyors-részlet (2021.02.11. Hardy Mihály jegyzete)
02:59
00:00
Vajon elgondolkoztak-e már azon, hogy mit is jelent az a szólás: az elkövető mindig visszatér a bűnügy helyszínére? A híreket böngészve elsőként ez jutott az eszembe, amikor a 24.hu oldalán olvastam arról, hogy a volt Tisztikaszinó épülete tavaly év végén néhány telekkönyvi és cégjegyzékes változás után, egyszer csak Mészáros Lőrinc cégbirodalmának a közelébe került.

Az idősebbek emlékezhetnek rá, a FIDESZ számára ez volt az eredendő bűn. Még 1993-ban a kormánypárti MDF és az akkor ellenzéki fiataldemokraták közösen eladták a Váci utca 38. szám alatti pártszékházat, amiből Simicska Lajos ügyes üzleti manőverei révén végül Orbán Győzőnek, a miniszterelnök édesapjának sikerült megszereznie a Vértesben a Dolomit Kft.-t, a közbeszerzések verhetetlen résztvevőjét, a családi vagyon biztos forrását. Hogy pontosan hogyan, arról annak idején még az Élet és Irodalom című hetilap számolt be többrészes oknyomozó riportban. Azóta sem tudjuk, hogy pontosan kicsoda a horvát Joszip Tot és a török Kaya Ibrahim és hogy milyen szerepet játszottak a nyomok eltüntetésében.

A nyilvánosságot ismét gondosan kerülő Simicska Lajos talán tudna magyarázattal szolgálni, de a hírhedt G-nap és az általa pártfogolt erők választási kudarca után valahogy elment a kedve az egésztől. Ahogy Mészáros Lőrinc, korunk pénzügyi-gazdasági csodagyereke sem büszkélkedett az új szerzeményéről a sajtóban, már ha egyáltalán tud róla, hogy éppen mivel gyarapodott a portfóliója. Mondjuk, neki nem is fontos, csak a nevére és az aláírására van szükség, a csodaüzlet megy magától.

Sokat fejlődött Magyarország az első székház botrány óta. Akkor még hónapokig cikkeztek róla a lapok, ma már minden hétre jut egy méretes botrány kormánykörökből, és nem történik semmi. Mintha egymásnak adnák a korrupciós stafétát a kormányközeli emberek. Az igazság és a jogbiztonság legfőbb őréről, az igazságügyminiszter asszonyról kiderül, hogy nem csókos, hanem CSOK-os ügyeskedő. Rá pár napra pedig 180 millió forintos áthidaló hitelt kap egy állami banktól a féktelen ingatlan étvágyának a kielégítéséhez. A szerény és visszahúzódó életet élő kabinetminiszter potom másfél milliárddal stafírozza ki harmadik felesége családját, erdővel-mezővel még a frigy előtt – és megint nem történik semmi…

De történik! A hatalom elnémítja azokat, akik ezeket a disznóságokat megpróbálják szóvá tenni.

Igaz, kedves Klubrádió-hallgatók???

Hardy Mihály jegyzete a 2021. február 11-i Esti gyorsban hangzott el.