„Klubrádió

Gulyás Gergely szerint Varga Judit és férje a jó erkölcs szerint járt el balatoni házuk felújításakor

8/02/2021 08:20

| Szerző: Klubrádió

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter és férje csok-ot igényeltek a balatoni házuk felújításához.

Varga Judit házvásárálásának erkölcsi aspektusáról, illetve a Szájer-ügyről és Szijjártó jachtozásáról is mondott dolgokat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – szemlézte a Népszavában közölt interjút a 444.

Az interjú első szakaszában Gulyás arról beszélt, hogy ő nem politikai, sokkal inkább morális nyomást lát az oltásokat engedélyező hatóságokon.

A kormány tagjainak vagyonnyilatkozatairól azt mondta: „Egy több tízezres tagsággal rendelkező politikai közösségről beszélünk. Senki nem állíthatja, hogy itt mindenki hibátlan, tökéletes, minden gyarlóságtól mentes. Mindig arra törekedtünk, hogy világos legyen, mi az, ami elfogadható, eltűrhető (beleértve a magánélet védelmét is), és mi az, ami túl van ezen. És ha utóbbiról tudomást szerzünk, akkor eddig sem haboztunk cselekedni és ez így lesz ezután is.”

Szijjártó Péter jachtos nyaralására vonatkozó kérdést is annyival intézte el a miniszter, hogy „mindenkinek a saját döntése, hogy hol nyaral. Ahogy az is, hogyha az alapvetően a magánélet területére tartozó nyaralással kapcsolatosan kérdés merül fel, akkor válaszoljon ezekre. A külügyminiszter ezt megtette”.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás GergelyFotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mennyire tartja Gulyás életszerűnek, hogy Varga Judit és férje Brüsszelből hazatérve tényleg egy apró Balaton-felvidéki faluba tervezett életvitelszerűen költözni, a miniszter elmondta: „Mivel régóta jól ismerem őket, pontosan tudom, hogy ez az igazság. Nem csak törvényesen, de a jó erkölcs szabályait szem előtt tartva jártak el. Varga Judit és családja az én államtitkári felkérésemre jött haza. Tíz év brüsszeli parlamenti tanácsadói munka után az egy éven át járó munkanélküli segély több, mint a magyar államtitkári fizetés. Ez nem helyes és sokat elmond az uniós intézményekről, de ettől még tény. Ők úgy tervezték az életüket, hogy tíz év brüsszeli munka után hazajönnek és a Balaton-felvidéken fognak élni.”