„Klubrádió

Mészáros 14 szállodáját korszerűsítik

8/02/2021 09:09

| Szerző: Klubrádió

A legnagyobb vidéki szállodalánc 14 szállodájának fejlesztését egyszerre kezdik meg. A projektre 30 milliárd forintot önerőből, 17,7 milliárd forintot pedig a Kisfaludy pályázat támogatásából finanszíroz a Hunguest Hotels Zrt.

Egyszerre indított el 14 szálloda korszerűsítési projektjét 30 milliárd forint önerőből és a hozzá kapott 17,7 milliárd forintos Kisfaludy-pályázati támogatásból a Hunguest Hotels Zrt. – szemlézte a Világgazdaság hétfői cikkét a hvg.hu.

A lap egy interjút közöl a társaság tavaly kinevezett vezérigazgatójával, Détári-Szabó Ádámmal, aki szerint a Hunguest a hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programját tervezi megvalósítani a cégnél. „Olyan szükséges beruházásokat is elvégzünk, amelyekre már nagyon megérett az idő”.

Átadták az Autohof Óbarok kamionos pihenőhelyet
 
Mészáros LőrincFotó: MTI Fotó/Vajda János
 

Az elnyert támogatásról szólva Détári-Szabó azt mondta: „A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, igen, hiszen mi vagyunk a legnagyobb vidéki szállodalánc, a projektenkénti pályázati támogatásunk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki, a fajlagos költség nem nálunk a legnagyobb. A pályázati keretből összesen 35 projekt kapott támogatást, a mi 14 szállodánk a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el”.

A cikkben arról is írnak, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest ugyan bocsátott el embereket tavaly, de őket nem a pandémia miatt, a tavalyi létszámleépítésekre a több évig tartó építési projektek miatt volt szükség a cégnél. Ugyanakkor a társág több mint ezerfős állományát már az idén kétszáz új munkatárssal bővítik.