„Klubrádió
Reggeli gyors

Donáth Anna: Sikkasztások lepapírozva

2/02/2021 10:35

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Varga Judit igazságügyi miniszter megmutatta, hogy miként lehet a jogi kiskapukat használni. A jog szerint járt el, de erkölcsileg elfogadhatatlanul.

2021. február 02. Reggeli gyors - részlet 21.02.02. Donáth Anna
07:41
00:00

Egyenlőbbek az egyenlőknél. Ezt mondja Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, amikor Trócsányi László volt, és Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszter vagyoni helyzetéről van szó. Trócsányi hazudott –állítja képviselő. Akkor hazudott, amikor az ügyvédi irodájában lévő tulajdonrész volt a kérdés, és az az uniós megmérettetésen könnyűnek is találtatott, azaz lebukott.

Varga Judit pedig visszaélt a családi otthonteremtési kedvezménnyel, hiszen azt olyan ingatlanra vette fel, amely nem állandó lakása, hanem egy nyaraló.

Donáth Anna szerint a miniszter semmibe vette a szabályokat. Ez a magatartás sérti az emberek igazságérzetét, hiszen kiktől lehetne jobban elvárni a jogkövetést, mint a kormány tagjaitól. Tisztességes országban egy ilyen ügy után egy miniszternek le kellene mondania. Az átláthatóság fontos szempont, a példamutatás még inkább.

Rossz példa az, hogy az ügyeskedők jutnak előrébb, bizonyos kiskapukat megnyitva. Az pedig még rosszabb, ha ezeket a kiskapukat azok használják, aki beépítik a jogszabályokba. Azokba, amelyek mindenki másra vonatkoznak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.

Reggeli gyors
2021.02.02. 06:00
Műsorvezető: Dési János