„Klubrádió

A momentumos EP-képviselők a legnépszerűbbek

29/12/2020 09:40

| Szerző: Klubrádió

A Medián által készített felmérésből kiderül, hogy a legtöbb magyar EP-képviselőt ismerik, népszerűségük azonban az 50 százalékot sem éri el.

Még a legnépszerűbb magyar EP-képviselők se igazán népszerűek, derült ki a Medián december 7-14. között, ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív felméréséből – írja a 444. A politikusokat egy hét fokozatú skálán kellett értékelni, ahol az ötös, vagy jobb értékelés számított népszerűnek. A kutatásban szereplő nyolc képviselő egyike sem tudta megugrani az 50 százalékos szintet. A sorrend így alakult:

Cseh Katalin (Momentum) 43 százalék;
Donáth Anna (Momentum) 37 százalék;
Ujhelyi István (MSZP) 36 százalék;
Deutsch Tamás (Fidesz) 32 százalék;
Molnár Csaba (DK) 32 százalék;
Trócsányi László (Fidesz) 29 százalék;
Dobrev Klára (DK) 28 százalék;
Gyöngyösi Márton (Jobbik) 22 százalék.

 
Cseh KatalinFotó: Marc DOSSMANN / Facebook
 

Az eredmények tükrözik az egyes politikusok ismertségét, de ezen kívül a lakosság az Európai Parlamenttel kapcsolatos ismereteire is következtethetünk. Talán nem meglepő, hogy a legismertebb köztük Deutsch Tamás, őt a válaszadók 86 százaléka ismeri. Második helyen Dobrev Klára neve szerepel 81 százalékkal. Gyöngyösit, Molnár Csabát, és Trócsányit pedig a megkérdezettek kevesebb, mint fele ismeri. A momentumosok ismertsége valamivel 50 százalék feletti.