„Klubrádió
Esti gyors

Megvan, mire kértek építési engedélyt Orbánék

13/01/2020 22:31

| Szerző: Klubrádió

Négy hónap után árulta el a kormányhivatal, hogy mi épül a hatvanpusztai majorságban, amihez 1000 négyzetméteres gödör kell. Nos, egy portaépületre kértek engedélyt.

2020. január 13. Esti gyors-részlet/Interjú, Hadházy Ákos (20.01.13.)
07:58
00:00

Arra volt kíváncsi Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy vajon mi épül az Orbán Viktor apjának tulajdonában lévő hatvanpusztai majorságban, amelynek egy része egyébként műemléki védettséget élvez. A képviselő tippelhetett volna pincére, bunkerre, welness központra, mélygarázsra, ugyanis egy nagyjából ezer négyzetméteres gödröt lehetett látni. Végül egy személyes látogatás, majd némi fenyegetés után a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala írásban válaszolt: az engedélyt egy gazdasági portaépületre kérték. Az még nem világos, hogy az Orbán-család megkapta-e az engedélyt, de a munka javában folyik. A pusztában tehát épül valami 1000 négyzetméteren, Hadházy Ákos szerint feltehetően mélygarázs.

Külterületen nem olyan könnyű építési engedélyt kapni, ezért aztán az a bevett gyakorlat, hogy valamiféle gazdasági épületre kérik, aztán ha már kész a ház, vagy palota, vagy szálloda, vagy bármi, akkor már nemigen bontatják le. A mélygarázsokat különösen kedvelik a haveri körben, ott rejtve maradhat a kíváncsi szemek elől az autóflotta.

De hogy magából az építkezésből is legyen haszon, e körben a képviselő tapasztalata szerint a következő az eljárás. Mondjuk Mészáros Lőrinc megkap egy beruházást. Az anyagot Orbán Viktor apjának kőbányájából hozatja, annak ellenére, hogy az idősebb Orbán extra magas profitrátával dolgozik. Az elfogadható 4-10 százalékos helyett 40 százalékos haszonnal. Ez akkor különösen érdekes, ha a beruházás közpénzből történik, és általában ilyen építkezésekről van szó.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook, Hadházy Ákos oldala.

Esti gyors
2020.01.13. 18:00
Műsorvezető: Dési János