„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy újra felderített: vajon mi épül Orbánéknál?

19/09/2019 10:53

| Szerző: Klubrádió

Wellness-részleg? Mélygarázs a semmi közepén? Autógyűjtemény? Bunker? Mi lehet az, ami Orbán Viktor miniszterelnök családjának hatvanpusztai majorságán épül? Hadházy Ákos megint "légi felderítést" végzett. Lift biztosan lesz.

2019. szeptember 19. Reggeli gyors / részlet, Hadházy Ákos (19.09.19.)
05:03
00:00

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ismét „légi felderítést” hajtott végre Orbánék hatvanpusztai birtoka fölött, és az új épületek (majdnem ezer négyzetméteren) a föld alatt bővülnek. Azt mondta: amíg nem jelölnek ki ott légtérzárat, addig érdemes megnézni, mert „amit ilyen jóságos országvezetők építenek maguknak az emberek pénzén, azt általában forradalmak után láthatják csak a lakosok”.

 
Orbán Viktor édesapjának hatvanpusztai birtokán így áll az építkezés (Hadházy Ákos/Facebook, 2019. szeptember 19.)
 

Meglepődött, hogy szűk két hónap alatt (akkor járt ott utoljára) mennyit változott a kép. Megjegyezte azt is: mesterembert alig találni az országban, de ez nem látszik Hatvanpusztán, ahol nagyon szépen halad az építkezés. A korábban már látott gödör a föld alatt hatalmas építménnyé kezd válni. Ez a terület Orbán Viktor édesapjának tulajdonában van, tíz évig Mészáros Lőrinc bérelte, 15 millió forintot fizetett az Orbán-családnak, de úgy, hogy nem használta, valószínűleg Orbánék laktak ott.

 
 a hatvanpusztai építkezés még közelebbről (fotó: Hadházy Ákos/Facebook)
 

A korábban látott órási gödör (beton alapokkal) nem az egész épület volt, még egy akkorát kiástak mellé; egy másik épületnél állnak már a falak, gerendákat is raknak, és biztos, hogy lift is készül. Csak tippelgetni lehet, hogy mi lesz: wellness-részleg? Mélygarázs? Az elég vicces lenne, mert a semmi közepén van, lehetne parkolni. Autógyűjtemény, netán bunker?

Hadházy Ákos egyébként „talált” még egy kastélyt; információt kapott arról, hogy egy, a miniszterelnökhöz nagyon közel álló ember épít kastélyt, ráadásul engedély nélkül. Akkor mondhat majd többet, ha megismeri az összes adatot. Általánosságban annyi fűzött az egészhez: úgy tűnik, nagyon hasonlítunk egy feudális, hűbéri rendszerre. Mészárosnak több földje van, mint József nádornak volt annak idején.

A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja! Címlapi kép: Hadházy Ákos/Facebook)

Reggeli gyors/Interjú Hadházy Ákossal
2019. július 23., csütörtök 08.40
Műsorvezető: Dési János