„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: szellemgyerekek után vették fel a pénzt

12/07/2019 21:46

| Szerző: Klubrádió

Az Erzsébet-táborok is csak arról szólnak Hadházy Ákos független képviselő szerint, amiről a kormány sok más, jól beharangozott tevékenysége: hogy egy szűk kör jól keressen.

2019. július 12. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (19.07.12.)
04:08
00:00

A Magyar Hang azt írta, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány, amely 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az EU-tól esélyteremtő programokra, idén eddig egy gyereket sem üdültetett az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban. Erről kérdeztük Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

Hadházy szerinte az, hogy ennél a tábornál mi történt, nem derül ki a cikkből sem. De ők megnézték három évvel ezelőtt ennek programnak a részleteit, és egy pedagógus teljesen felháborodottan elküldött neki egy számlát. Elvileg ezer forintba kerül a szülőknek ez a tábor, de a számlán éjszakánként és gyerekenként 9-10 ezer forint állt, tehát ezen valakik rengeteget kerestek. Úgy számolták el a táborok az államnak, mintha háromcsillagos szálloda lett volna, pedig a körülmények elképesztőek voltak már akkor is.

Arról is volt szó, hogy Zánkán a megígért programokat nem tartottak meg, semmilyen számítógépes foglalkozás nem volt, még internet se, Hadházy szerint ezek a táborozások nagyon hasonlítanak arra, amit a kormány nagyon sokszor csinál, hangzatos célokat hirdet meg, de csak az a cél, hogy valaki jól keressen. Emlékeztetett: a tábor igazgatója, Hornyák Tibor szolgálati lakásban lakott nyáron, ezt napi 110 ezer forintért bérelték. A táborozók elmondták, hogy csak Mészáros Lőrinc cégeinek hústermékeit lehetett enni, Pintér Sándor belügyminiszter volt cége védi ezeket, "erről szól az egész".

Hogy jön ki a gyerekenkénti 9-10 ezer forint naponta? Egy lánc az egész, az alapítvány mögött áll egy másik alapítvány, amögött egy újabb cég, a közérdekű adatigényléseit pedig erre hivatkozva folyamatosan visszadobták. A tanárok elmondása alapján hozzátette: az osztályok csak tízesével jelentkezhettek, tehát például 20 vagy 30 gyerekkel, és ha nem volt annyi, csak mondjuk 28, akkor „szellemgyerekek” után vették fel a pénzt.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Esti gyors
2019. július 12., péntek 18:55
Műsorvezető: Bálint Judit