„Klubrádió
Reggeli gyors

Nem verték meg eléggé a képviselőket?

5/06/2019 09:11

| Szerző: Klubrádió

Az érintettek nem hagyják annyiban, pert indítanak az MTVA biztonsági őreinek brutalitása miatt, akár a strasbourgi bíróságig is elmennek.

2019. június 05. Reggeli gyors - részlet 19.06.05. Hadházy Ákos
05:32
00:00

Erőszakot alkalmaztak az MTVA biztonsági őrei azokkal az országgyűlési képviselőkkel szemben, akik azt szerették volna elérni, hogy a petíciójukat beolvassák. Ezt több videofelvétel is tanúsítja, mint ahogy azt is, hogy egyszerűen kiteszik őket az épületből. Az érintettek pótmagánvád-indítványt nyújtottak be a bírósághoz, amit az elutasított. Olyan indokkal, hogy az érintettek nem hivatkoztak testi sértésre, becsületsértésre. Másképpen fogalmazva az országgyűlési képviselőket nem verték meg eléggé, „csupán” ráncigálták, taszigálták leteperték és kipenderítették őket, ez pedig kevés.

Hadházy Ákos független képviselő, az egyik érintett a Reggeli gyorsban elmondta, hogy természetesen nem hagyják annyiban a dolgot. Elmennek egészen a strasbourgi bíróságig, itthon pert indítanak a személyi szabadság korlátozása, az emberi jogok megsértése miatt. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy az igazságszolgáltatásnak tulajdonképpen hiányzik a rendőrségi, ügyészségi lába, így a képviselőket csak az emberek védhetik meg.

Hadházy Ákos beszélt arról is, hogy eredményesnek tartja az aláírásgyűjtést, amivel az európai ügyészséghez való csatlakozást szerették volna kikényszeríteni. Számokat ma délután fognak mondani, de a képviselő elégedett, szerinte összegyűlt annyi aláírás, amennyi után már nem mondhatja azt a kormány, hogy a magyar emberek nem akarják a csatlakozást.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs.

Reggeli gyors
2019.06.05.
Műsorvezető: Pikó András